08 Јули, 2020
0.0528

Пет круцијални причини за конфликти кај младите родители

Објавено во: Стил 11 Јануари, 2020

Како да ги надминете за да не ја влошите врската

Подигнати емоции, недостаток на сон, вознемиреност од воспитување на малите деца и целата тензија околу родителите понекогаш ја отежнуваат комуникацијата во семејството. Родителските конфликти честопати се предизвикани од нервоза и недоразбирање во врска со воспитувањето и чувањето на децата.

Постојат пет главни видови на конфликти со кои најверојатно ќе се сретнат новите родители. Ако не успеете да поминете низ нив разумно, постои ризик од влошување на односите.

Кои се најчестите причини за родителскиот конфликт - едуцирајте се на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг