05 Јули, 2020
0.0416

Порано ги исмевале, денес се горди на себе: Крупни Македонки кои профитираа од килограмите

Објавено во: Стил 20 Ноември, 2019

Облините веќе одамна ни се сервираат позитивно во маркетиншките кампањи и тоа секако влијае позитивно кај Plus-size девојките. Годинава дури и едно истражување на Универзитетот во Тексас покажа дека жената со идеална фигура е британската манекенка и актерка Кели Брук која се прослави токму по облините.

Денес кога сѐ погласно се зборува за различностите, на младите девојки со вишок килограми веројатно им е малку полесно да ја пребродат онаа фаза на повлеченост и несигурност, иако транзицијата од буцкаво девојче во жена со облини најчесто е специфичен период во кој многу девојки никогаш не успеале да се прифатат такви какви што се. 

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука. 

Можеби ќе ве интересира

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?