17 Јануари, 2020
0.0167

Прелепотици, обединете се

Објавено во: Стил 08 Мај, 2019

Прелепотица - девојка која работи на себе постојано. Девојка која сака биде своја, со силен идентитет и визуелен печат. Девојка која освен што обрнува внимание на своето тело и оди по козметички салони за нега на надворешна убавина, сепак пред сѐ се грижи за менталната хигиена, се грижи за своето здравје, чита и се надградува. Девојка која верува во моќта на насмевката безусловно подарена некому, која иако можеби не ги задоволува сеопштите критериуми за домашно воспитување, се труди да биде подобар човек, ја интересира хуманоста во современиот свет. Нема потреба да повреди никого, ги почитува сите живи суштества, внимава како се однесува со околината во која живее. 

Целата колумна на Ивана Кенз читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

ДЕСТИНАЦИЈА ОД СОНИШТАТА: Се гради највисокиот хотел на светот

ДЕСТИНАЦИЈА ОД СОНИШТАТА: Се гради највисокиот хотел на светот

Е мачна Атиџе, Ти на светот му ја испрати најголемата лекција- „Ако еден го прекрши Законот на природата, сите ја плаќаат цената!”

Е мачна Атиџе, Ти на светот му ја испрати најголемата лекција- „Ако еден го прекрши Законот на природата, сите ја плаќаат цената!”

Продолжив појака од било кога: Кристина Димитријевска прозборе за разводот со Кајмакоски

Продолжив појака од било кога: Кристина Димитријевска прозборе за разводот со Кајмакоски

Дали знаете кој тенисер ќе стане првиот милијардер?

Дали знаете кој тенисер ќе стане првиот милијардер?

Мед и млеко

Мед и млеко

Доживеав наркоза бркајќи ајкула: Авантурите на Слободанка Јакимовска, првата жена професионален нуркач

Доживеав наркоза бркајќи ајкула: Авантурите на Слободанка Јакимовска, првата жена професионален нуркач

Неверојатно: Ни мајстор ни работници- куќа готова за два дена

Неверојатно: Ни мајстор ни работници- куќа готова за два дена

Тие се млади гении: Средношколци направија електронска протеза за лица без горен екстремитет

Тие се млади гении: Средношколци направија електронска протеза за лица без горен екстремитет

Љубовните приказни на македонските ракометари

Љубовните приказни на македонските ракометари