03 Јуни, 2020
0.0409

Прифати се и љуби се!

Објавено во: Стил 05 Август, 2019

Една од лекциите кои се учат низ текот на целиот живот е и онаа која подразбира да се сакаш себе. А една од најтешките (барем за мене) била онаа која ме научила да се прифатам таква каква што сум. Нема формула со која човек учи низ животот да биде она што е, да живее онака како што му сака душата. А душата, таа знае и да се поболи ако не е тинтрана онака како што сме научиле да ги тинтраме тривијалните нешта. Колку пати сте се фатиле себе дека се обидувате од петни жили да ги направите среќни сите околу вас, да угодите, да ги исполните очекувањата, без притоа да чувствувате мир во себе? Порано, бев убедена дека тоа е себичност и без око да ми трепне ќе обвинев или ќе се самообвинев. Како стареам, сфаќам дека зад превезот на сета таа благородна мисија да се усреќат сите, лежи само потреба да се биде прифатен од околината.

Целата колумна на Ана Бунтеска читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности