08 Јули, 2020
0.0534

Пуританска Македонија

Објавено во: Стил 13 Јануари, 2020

Ма страшно! По којзнае кој пат јавноста беше шокирана и згрозена од уште еден развод на јавна личност. Кревката пуританска јавност во нашава 200 на 200 км држава која се врви за неполни 2 часа, се најде погодена од тежок чин на неморал.

И тоа толку многу беше неубаво, што дури и порталите не останаа рамнодушни, давајќи свој осврт и анализа за луѓето чија љубовна приказна ете така силно одекна. Дали сум саркастична? Се разбира дека сум. Една од работите за кои повремено знам да излезам од кожа се двојните аршини и мешањето во туѓи животи, или таканаречено пикање нос таму кај што некој не е поканет. И затоа, ќе дробам и ќе дробам за ова дури не ви станам толку досадна, што ќе ви се потслоши.

Ич да не берите гајле кој со кого, зошто и како. Се грозите во друштво и пред оние кои се подобни, а мислите ви се за 6 Оче наш и 3 месеци во манастир, со строг пост и тешка физичка работа. И секој од вас има мислење за туѓите животи. А знаете тоа за мислењето, дека е како задник. Носете го со себе, ама па и не морате да го покажувате околу. И? Што ве шокира толку? Дека луѓе и над 40 и кусур, без оглед дали се сами, во врска или брак, может да се вљубат ко да имаат 17? Дали ве шокираше тоа дека некој се вљубил, или дека имал храброст да се носи со тој момент, притоа знаејќи дека ќе покрене лавина која може сериозно да му наштети (интимно или професионално, сеедно)? Или можеби ве шокираше дека некој имал доблест да пресече однос кој повеќе не го сака, со должна почит кон првичниот партнер без да прави магаре од него во очите на другите.

Целата колумна на Ана Бунтеска за Женски магазин, читајте ја овде.

Можеби ќе ве интересира

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг