22 Септември, 2023
0.0213

S-BANKA – ОТСЕГА СО НОВ, МОДЕРЕН ДИЗАЈН, ДОСТАПНА И ЗА ПРАВНИ ЛИЦА, СО МНОГУБРОЈНИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Објавено во: Мои пари 18 Септември, 2023

Добивај вести на Viber

Шпаркасе Банка АД Скопје, следејќи ги актуелните трендови на пазарот и работејќи во интерес на своите клиенти, со цел да им овозможи непречена мобилност и достапност на широк опсег банкарски услуги, воведе многубројни новитети во својата мобилна апликација S-Banka.  

Новата верзија на мобилната апликација S-Banka, со новиот модерен дизајн креиран за подобрено корисничко искуство, има нови функционалности за физички лица, а за првпат е достапна и за правни лица, клиенти на Шпаркасе Банка. 

Со цел подобрување на квалитетот на услугите, за физичките лица што се корисници на S-Banka воведуваме:

⁃ Интегриран С-Токен за најава и плаќање на веб

⁃ Можност за најава на веб со push-нотификација

⁃ Можност за плаќање со потврда со push-нотификација

Физичките лица досега имаа пристап до следните банкарски услуги на S-Banka:

⁃ Едноставен начин на плаќање режиски трошоци, интерни трансакции и трансфер на средства кон сите физички и правни лица

⁃ Биометрија (Face ID / Touch ID) при најава во апликација и авторизација на налози

⁃ Плати на пријател – брзо и едноставно префрлување средства на Вашиот пријател со сметка во Шпаркасе Банка, само со избор на неговиот контакт во телефонскиот именик

⁃ Подели сметка – лесно делење на вкупниот износ за плаќање со Вашите пријатели со сметки во Шпаркасе Банка и корисници на апликацијата S-Banka, само со избор на нивните контакти од телефонскиот именик

⁃ Pop-up нотификации за сите нови функционалности и унапредувања на решенијата на банката, во функција на клиентите

Правните лица, пак, за првпат добиваат можност за користење на мобилната апликација S-Banka, извршувајќи многубројни банкарски услуги, меѓу кои:

⁃ Биометрија (Face ID / Touch ID) при најава во апликација и авторизација на налози

⁃ Увид во состојбата на сите денарски сметки и бизнис-картички

⁃ Можност за плаќање од денарски сметки каде што корисникот е овластен

⁃ Можност за креирање и снимање налози

⁃ Увид во е-налози и идни налози

⁃ Увид и експорт во PDF на налози и извод за денарска трансакциска сметка

⁃ Лоцирање на најблиските банкомати и експозитури

⁃ Увид во курсна листа

Новата верзија на мобилното банкарство на Шпаркасе Банка уште еднаш ја потврдува стратегијата на Банката за дигитализација и модернизација на своите услуги и овозможување врвно корисничко искуство за своите клиенти.

пр објава

Можеби ќе ве интересира

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА УО НА ШПАРКАСЕ БАНКА – ДЕЛ ОД САМИТОТ ЗА СИНА ЕКОНОМИЈА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА УО НА ШПАРКАСЕ БАНКА – ДЕЛ ОД САМИТОТ ЗА СИНА ЕКОНОМИЈА

ПроКредит Банка прослави 20 години постоење на македонскиот пазар

ПроКредит Банка прослави 20 години постоење на македонскиот пазар

Клиниката Жан Митрев останува со старата сопственичка структура, преговорите за стратешки партнер не завршија со договор

Клиниката Жан Митрев останува со старата сопственичка структура, преговорите за стратешки партнер не завршија со договор

„МАКЕДОНИЈА2025“ И ФОНДАЦИЈАТА „АТАНАС БЛИЗНАКОФ“ ОД САД ЌЕ ДОДЕЛАТ 40 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ СТУДЕНТИ

„МАКЕДОНИЈА2025“ И ФОНДАЦИЈАТА „АТАНАС БЛИЗНАКОФ“ ОД САД ЌЕ ДОДЕЛАТ 40 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ СТУДЕНТИ

Колективна визија на македонските индустрии: 18 компании склучија партнерство за развој на кадрите

Колективна визија на македонските индустрии: 18 компании склучија партнерство за развој на кадрите

„Макпетрол“: потребно е заедно да кренеме глас против булингот

„Макпетрол“: потребно е заедно да кренеме глас против булингот

АНЃУШЕВ: ЧЕСТИТКИ ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАЛТА

АНЃУШЕВ: ЧЕСТИТКИ ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАЛТА

„Реплек“ уште еднаш се здоби со сертификатот за највисоки производни стандарди на Европската Унија

„Реплек“ уште еднаш се здоби со сертификатот за највисоки производни стандарди на Европската Унија

Пет општини ќе се справуваат со загадувањето на воздухот со помош на Шведска и УНДП

Пет општини ќе се справуваат со загадувањето на воздухот со помош на Шведска и УНДП