06 Април, 2020
0.0335

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Објавено во: Стил, Интервјуа 13 Февруари, 2020

Како посебен советник за култура многу  е задоволна што во краток период културата од буквално заробена и исклучива -  стана слободна и европска култура. Како бизнисменка, ужасно е разочарана во судството од искуството со нејзиниот случај.

Вели,  одреден круг на лоши луѓе, се обиделе да ја дискредитираат и  што е најлошото од сѐ- посегнале по нејзиното семејство. Преживува благодарение на нејзиниот  силен дух, животно искуство и концентрирајќи се на работите кои ѝ се најважни во животот.

Цветанка Ласкова, и сега, по 47 години професионална кариера како естраден уметник, бизнисменка и сега активно вклучена во политиката ( девет години беше на чело на форумот на жени на СДСМ и три години е посебен советник за култура во Владата на премиерот Зоран Заев), не ги менува работните навики, стилот на облекување, фризурата и пријателите. Дури над дваесет години е верна на истиот парфем „опиум“ на Ив Сен-Лоран. Вели, тајната на нејзиниот дамски изглед  се должи на менталната хигиена, а не како резултат на козметички ритуали.

Во ексклузивното интервју за „Женски магазин“ кое може да го прочитате тука откри и уште дали жените го добиваат местото во политиката што го заслужуваат, дали и недостасува музиката и со кого се дружи приватно.

Можеби ќе ве интересира

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот