12 Јуни, 2024
0.0378

ШТО Е ПРИОРИТЕТ: „Хотели Метропол“ намени за инвестиции најголем дел од добивката, 415 илјади евра

Објавено во: Економија 30 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

Нема да се дели дивиденда, туку парите ќе се реинвестираат.

Акционерското друштво „Хотели Метропол“ објави како ќе се распредели добивката што ја оствариле во минатата година, а во одлуката очигледно дека дивиденда не се споменува. 

Таа одлука била потврдена и на вчера одржаното Собрание на акционерите, а на предлог на Управниот одбор на компанијата.

Или, ако минатата година друштвото „Хотели Метропол“ остварило вкупна добивка од 436 милиони евра, најголемиот дел од овие средства, односно близу 415 илјади евра, ќе се дели за инвестиции во основни средства, додека, пак, многу помал дел од парите, односно износ од околу 22 илјади евра, ќе се намени за законски резерви. 

Трите хотели на компанијата „Хотели Метропол“ располагаат со 368 соби и 10 апартмани, односно 378 сместувачки единици. 

Таа е најголема охридска хотелиерска компанија.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

„ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СЕМЕЈСТВОТО НА VDL“: новите сопственици на „Ван Хол“ со официјален поздрав до вработените во Македонија

„ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СЕМЕЈСТВОТО НА VDL“: новите сопственици на „Ван Хол“ со официјален поздрав до вработените во Македонија

Предизвиците и решенијата на енергетските компании во време на енергетска транзиција

Предизвиците и решенијата на енергетските компании во време на енергетска транзиција

Мицкоски: Зоран Ставрески е врвен експерт

Мицкоски: Зоран Ставрески е врвен експерт

Народна банка не попушта, нема намалување на каматните стапки

Народна банка не попушта, нема намалување на каматните стапки

КОИ СЕ ТРИТЕ ДАМИ КОИ ДОАЃААТ НА РАКОВОДНИ ПОЗИЦИИ - жените полека ги преземаат финансиите во најголемите компании

КОИ СЕ ТРИТЕ ДАМИ КОИ ДОАЃААТ НА РАКОВОДНИ ПОЗИЦИИ - жените полека ги преземаат финансиите во најголемите компании

Хрватска со најмал број на невработени од осамостојувањето

Хрватска со најмал број на невработени од осамостојувањето

ГЛЕДАТЕ ЛИ НЕТФЛИКС: Се подготвува најголемата промена во последните 10 години

ГЛЕДАТЕ ЛИ НЕТФЛИКС: Се подготвува најголемата промена во последните 10 години

„Катастар“ ја преполнил касата од наплата на имотни листови за граѓаните

„Катастар“ ја преполнил касата од наплата на имотни листови за граѓаните

МЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ „КИНИСАА“ НА РАБОТА НА ХРВАТСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ - само во април бројот на невработени намален за над две илјади лица

МЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ „КИНИСАА“ НА РАБОТА НА ХРВАТСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ - само во април бројот на невработени намален за над две илјади лица