15 Јуни, 2024
0.0259

ШТО СЕ СЛУЧУВА СО КИРИИТЕ ВО СРБИЈА? - после повеќе месеци пад, во август раст на повеќе локации

Објавено во: Балкан 18 Септември, 2023

Добивај вести на Viber

По неколку месеци надолна траекторија, кириите експлодираа овој месец. Најновиот извештај на порталот Некретнине.рс покажува дека речиси сите набљудувани општини и градови во Србија бележат поскапување на метар квадратен. На некои локации растот бил речиси 20 проценти!

Кога станува збор за Белград, кириите се зголемени во речиси сите општини, а во две останале на исто ниво како и претходниот месец, но пад на закупнината не е забележан во ниту една од набљудуваните општини во Белград.

И натаму најскапи се кириите во центарот на градот. Нивната цена е 16 евра за метар квадратен. Ова е општина каде цената остана непроменета во однос на месец јули. Во општина Нови Београд, кириите пораснале за 2,88 отсто, па цената во август изнесувала 14,3 евра.

Многу значително зголемување на кириите во претходниот месец имаше и во Мириево. Закупнините пораснале за 4,88 отсто и нивната цена во август изнесувала 8,6 евра за метар квадратен. Убедливо најголем раст од сите е забележан во општина Палилула од 18,27 отсто, киријата во август во оваа општина изнесувала 12,3 евра, се вели во извештајот на порталот nekretnine.rs.

Вождовац ги задржа кириите на исто ниво како во јули, нивната цена е 11,4 отсто. Во Врачар кириите поскапеа за 1,35 отсто, а во август цената им беше 15 евра за метар квадратен.

Повеќе детали на Блиц.рс

Можеби ќе ве интересира

НАЈМИРНИ ЗЕМЈИ ВО СВЕТОТ: На листата се најде и една балканска држава

НАЈМИРНИ ЗЕМЈИ ВО СВЕТОТ: На листата се најде и една балканска држава

ЗА ПАПАДОПУЛУ, ТАБЛИТЕ СО ФИРОМ И СКОПЈЕ НЕ СЕ ПРАШАЊЕ: „Да зборуваме за големите прашања“, вели таа

ЗА ПАПАДОПУЛУ, ТАБЛИТЕ СО ФИРОМ И СКОПЈЕ НЕ СЕ ПРАШАЊЕ: „Да зборуваме за големите прашања“, вели таа

(ВИДЕО) ГРАД ВО СРБИЈА: Еве каква беше состојбата во Горњи Милановац

(ВИДЕО) ГРАД ВО СРБИЈА: Еве каква беше состојбата во Горњи Милановац

ОШТЕТЕНИ АВТОМОБИЛИ, ПОПЛАВЕНИ УЛИЦИ: Невреме зафати делови од Србија

ОШТЕТЕНИ АВТОМОБИЛИ, ПОПЛАВЕНИ УЛИЦИ: Невреме зафати делови од Србија

СНЕГ ВО ЈУНИ НА ТРИГЛАВ ВО СЛОВЕНИЈА: Времето изненади

СНЕГ ВО ЈУНИ НА ТРИГЛАВ ВО СЛОВЕНИЈА: Времето изненади

ХРВАТИТЕ ИМ ОБЈАВИJA „ВОЈНА“ НА КРАДЦИТЕ: Со дронови ги „ловат“ оние кои крадат компири

ХРВАТИТЕ ИМ ОБЈАВИJA „ВОЈНА“ НА КРАДЦИТЕ: Со дронови ги „ловат“ оние кои крадат компири

ОХРИДСКО СЦЕНАРИО ВО ГРЦИЈА: Заради многу градби во ризик е животната средина

ОХРИДСКО СЦЕНАРИО ВО ГРЦИЈА: Заради многу градби во ризик е животната средина

ЕВЕ КАКВА Е СОСТОЈБАТА ВО СОЛУН: Кој и да патува во овој дел од Грција нека се подготви да си почека

ЕВЕ КАКВА Е СОСТОЈБАТА ВО СОЛУН: Кој и да патува во овој дел од Грција нека се подготви да си почека

НА ПРОДАЖБА И ТОА МАЛКУ ШТО ОСТАНА ОД ВРЕМЕТО НА ЈУГОСЛАВИЈА: Се нудат два авиони, делови, инвентар и опрема за 4,9 милиони евра од југословенската авиокомпанија

НА ПРОДАЖБА И ТОА МАЛКУ ШТО ОСТАНА ОД ВРЕМЕТО НА ЈУГОСЛАВИЈА: Се нудат два авиони, делови, инвентар и опрема за 4,9 милиони евра од југословенската авиокомпанија