Добивај вести на Viber
Le Bernardin е најдобриот ресторан за морска храна во Њујорк . Според последното рангирањето на Zagat, овој ресторан е најдобар 12- та година по ред . Се наоѓа во Менхетен и е отворен во 1986 година. Од 1994 година готвач е Ерик Рипер . Наједноставната вечера од 4 јадења тука чини 130 долари по човек . Се нудат и тест менија , кои чинат 330 долари и содржат мали порции од различни јадења.
Такво мени е нарачал Адам Голдберг кога го посетил ресторанот во јануари оваа година. Тој ги снимал сите јадења за блогот „A Life Worth Eating“ . Менито кое тој го нарачал е во вредност од 195 долари.
Еве што содржи тоа :
Туна и foie gras е првото јадење
Второто јадење - риба треска во посебен сос на готвачот
Октопод со маслинки и француски сос
Октопод сервиран со лепчиња
Четврто јадење - лангуста со тартуфи .Ова е омиленото јадење на критика од New York Times Пит Велс .
Коскена срж со сланина и морски еж .
Полусуров лосос , врз кој келнерот налева сос од црни тартуфи .
Седмо јадење е гулаш со јастог по унгарски рецепт.
Се служи со гарнир од компири.
Костур од црвен ориз од Бутан , салата од зелена папаја и вински сос .
Десертот е торта со портокал и шербет.
Вториот десерт - чоколадни пуканки
И конечно сорбе со ванола крем , лимон , ванила и рум.
За разновидност ви носат и неколку колачиња .