07 Мај, 2024
0.0234

Што содржи вечерата за 195 долари во најдобриот ресторан во Њујорк!?

Објавено во: Стил 11 Октомври, 2013

Добивај вести на Viber

Le Bernardin е најдобриот ресторан за морска храна во Њујорк . Според последното рангирањето на Zagat, овој ресторан е најдобар 12- та година по ред . Се наоѓа во Менхетен и е отворен во 1986 година. Од 1994 година готвач е Ерик Рипер . Наједноставната вечера од 4 јадења тука чини 130 долари по човек . Се нудат и тест менија , кои чинат 330 долари и содржат мали порции од различни јадења. Такво мени е нарачал Адам Голдберг кога го посетил ресторанот во јануари оваа година. Тој ги снимал сите јадења за блогот „A Life Worth Eating“ . Менито кое тој го нарачал е во вредност од 195 долари. Еве што содржи тоа : Туна и foie gras е првото јадење Второто јадење - риба треска во посебен сос на готвачот Октопод со маслинки и француски сос Октопод сервиран со лепчиња Четврто јадење - лангуста со тартуфи .Ова е омиленото јадење на критика од New York Times Пит Велс . Коскена срж со сланина и морски еж . Полусуров лосос , врз кој келнерот налева сос од црни тартуфи . Седмо јадење е гулаш со јастог по унгарски рецепт. Се служи со гарнир од компири. Костур од црвен ориз од Бутан , салата од зелена папаја и вински сос . Десертот е торта со портокал и шербет. Вториот десерт - чоколадни пуканки И конечно сорбе со ванола крем , лимон , ванила и рум. За разновидност ви носат и неколку колачиња .