04 Август, 2020
0.0463

Сите зборуваат за тоа, ама ретко кој се осудува да проба

Објавено во: Стил 06 Мај, 2020

Од гледна точка на вработените луѓе склони кон рационално планирање и добра организација на расположливото време, животот понекогаш се чини како збирка поглавја, секој со свој ред, значење, одредена специфична цел.

Соочени со петтата брзина на градското живеење, самите на себе си натоваруваме на грб дополнителен баланс. Опсесијата на нашата епоха е едноставна за вербална формулација и е толку тешка за практично спроведување - како да извлечеме максимум од секој момент? Да се ​​биде продуктивен, но да се има време и за другите. Да не отапиме. Да останете во добра кондиција, но да не ја занемарувајте „духовната“ храна.

Во секој момент, јасно ни е „што се’ мораме„ и „како би требало„ секое нешто во животот да изгледа. Кога станува збор за епизодата наречена „посветете се себе си“, поголемиот дел од времето едноставно го одработуваме тоа. Ние се справуваме со сопствените потреби во претходно дефинирано клише. Во повеќето случаи, многу е дискутабилно дали тоа е токму она што го сакаме?!!!

Сите совети на Машки магазин овде


Можеби ќе ве интересира

Момче со аутизам ја создаде најголемата ЛЕГО реплика на Титаник: Со 56.000 коцки

Момче со аутизам ја создаде најголемата ЛЕГО реплика на Титаник: Со 56.000 коцки

Македонецот кој со пораки на картон ја насмеа земјава

Македонецот кој со пораки на картон ја насмеа земјава

Нашите торти се 100% уникатни и 100% безбедни: „ММ слатка маса“ за новата роденденска корона реалност

Нашите торти се 100% уникатни и 100% безбедни: „ММ слатка маса“ за новата роденденска корона реалност

Беше на Голи Оток, жена му го изневери, доживеа клиничка смрт, а денес полни 94 години

Беше на Голи Оток, жена му го изневери, доживеа клиничка смрт, а денес полни 94 години

Чајот од маслинка ме штити од коронавирусот, не се плашам од него: Бранко Попов од Дојран за домашниот лековит производ

Чајот од маслинка ме штити од коронавирусот, не се плашам од него: Бранко Попов од Дојран за домашниот лековит производ

Колку чинат BMW маиците на Зоран и Зорица Заеви?

Колку чинат BMW маиците на Зоран и Зорица Заеви?

Секогаш ќе го изберам здравјето отколку потребата да свртиме едно оро: Лукреција Маљковиќ-Атанасовска, експерт за протокол

Секогаш ќе го изберам здравјето отколку потребата да свртиме едно оро: Лукреција Маљковиќ-Атанасовска, експерт за протокол

Опасно згодни: Нашите водителки и на + 40 и на +50 години изгледаат заводливо во костими за капење

Опасно згодни: Нашите водителки и на + 40 и на +50 години изгледаат заводливо во костими за капење

Танцувајте на дождот со уникатни модни чадори: Интервју со талентираната Симона Јовчевска

Танцувајте на дождот со уникатни модни чадори: Интервју со талентираната Симона Јовчевска