04 Август, 2020
0.0421

Со колкаво богатство располага министерот Дураки кој не го интересираат граѓаните?

Објавено во: Економија 23 Ноември, 2018

Една неумесна изјава некогаш е доволна за јавноста да му се нагледа на еден функционер посебно ако во неа ги употреби граѓаните.

Дека Садула Дураки не се занимава со граѓаните е изјавата која ја зовре јавноста а по кажаното министерот кој досега нема одржано ниту една прес конференција за проблемот кој ги гуши Македонците со години, набрзо кажа дека е лошо сфатен и новинарката ја пренела погрешно неговата порака.

Од мај минатата година Садула Дураки седна во фотелјата во Министерството за животна средина и просторно планирање и си обезбеди плата од над 72 000 денари.

Тој во имотниот лист пријавил земјоделско земјиште, стан, две моторни возила и девизна книшка.


Сепак, од се она што е наведено погоре, министерот на негово лично име има само моторно возило Ауди А4 1.9 2003/2003 проценето на 370.000 денари и девизна книшка на која има 21 000 долари.

На име на брачен другар Дураки пријавил земјоделско земјиште кое е во вредност од 922 илјади денари и моторно возило проценето на 120.000 денари.

На имот на родителите Дураки пријавил стан и земјиште.

Садула Дураки е роден на 21 јануари 1960 во Липково, Кумановско. Тој е македонски политичар од албанска етничка припадност. Дипломирал на машинскиот факултет при универзитетот во Приштина во 1990 година. Тој ги извршувал и функцијата министер за земјоделство, шумарство и водостопанство доаѓа од царинската управа каде ја вршел функцијата заменик-директор а јавноста денеска бара оставка од него.

Можеби ќе ве интересира

Мицкоски обвини дека парите кои се задолжуваат, се потрошени за изборите

Мицкоски обвини дека парите кои се задолжуваат, се потрошени за изборите

ВЛОЖУВАЈТЕ ВО ЗЛАТО: Цената допрва ќе расте

ВЛОЖУВАЈТЕ ВО ЗЛАТО: Цената допрва ќе расте

Светската економија колабира, но две големи економии ќе бидат во плус

Светската економија колабира, но две големи економии ќе бидат во плус

Поради коронавирусот „експлодираше“ цената на биткоинот

Поради коронавирусот „експлодираше“ цената на биткоинот

Лукаревска: Kазни ќе следат и за компаниите кои по објавувањето на листата ги исплатиле платите

Лукаревска: Kазни ќе следат и за компаниите кои по објавувањето на листата ги исплатиле платите

Се плашат од инфлација и купуваат злато

Се плашат од инфлација и купуваат злато

ПОРАСНАЛ ДРЖАВНИОТ ДОЛГ: Koлкав е во однос на БДП?

ПОРАСНАЛ ДРЖАВНИОТ ДОЛГ: Koлкав е во однос на БДП?

Граѓаните потпишуваат онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата

Граѓаните потпишуваат онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата

Граѓаните ги продаваат туристичките ваучери?

Граѓаните ги продаваат туристичките ваучери?