14 Август, 2020
0.0273

Со преживеан инфаркт и вграден стент секој ден оди по риба: Мирјана од Дојран му пркоси на животот

Објавено во: Стил 29 Ноември, 2019

Да ме остават, овде и ќе спијам, вели Мирјана Узунова, една од ретките жени со трска што ќе ги сретнете на езерското крајбрежје во Стар Дојран. Ете толку е голем меракот за рибарење кај оваа 72-годишна госпоѓа која по многу нешта му пркоси на животот.

Родена е во Банат, Србија, а по потекло е Украинка. Имала пет години кога се преселила во Македонија.

- Работниот век го поминав како хигиеничарка. Сега имам „мирни“ пензионерски денови - на шега го почна муабетот Узунова.

Повеќе од разговорот на Женски Магазин


Можеби ќе ве интересира

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК