04 Август, 2020
0.0200

Со ум да е...Велигден да е

Објавено во: Стил 20 Април, 2020

Ова е првиот Велигден кој поминува без гужви, без полни храмови, без преполни улици осветлени од запалени свеќи. Додуше, ова е и првиот Април кој го минуваме дома, затворени со денови, а не ретко, повозрасните се во превентивна изолација повеќе од 20 дена за да се заштитат од вирусот кој драстично ни ги смени животите на сите.

Она што го знаете за мене е дека не сум религиозна и дека религијата, сексуалната ориентација, националноста никогаш не ми биле ниту најмал фактор при комуникација со луѓето или бирањето пријатели. Луѓето кои со своето присуство го оплеменуваат мојот живот имаат една заедничка особина, а тоа е дека сите се ЛУЃЕ. А за мене, тоа значи дека дека се чесни, свои, искрени, полни љубов и топлина за сите околу себе. Луѓето на кои им се восхитувам се оние кои и во овие тешки времиња, не забораваат на другите и секогаш се тука за да помогнат во рамките на своите можности. И меѓу нив има христијани, има и муслимани. И кај едните и другите ја има чоештината која на светов му е (особено деновиве) потребна за да опстои.

Целата колумна на Ана Бунтеска, на Женски магазин

Можеби ќе ве интересира

Момче со аутизам ја создаде најголемата ЛЕГО реплика на Титаник: Со 56.000 коцки

Момче со аутизам ја создаде најголемата ЛЕГО реплика на Титаник: Со 56.000 коцки

Македонецот кој со пораки на картон ја насмеа земјава

Македонецот кој со пораки на картон ја насмеа земјава

Нашите торти се 100% уникатни и 100% безбедни: „ММ слатка маса“ за новата роденденска корона реалност

Нашите торти се 100% уникатни и 100% безбедни: „ММ слатка маса“ за новата роденденска корона реалност

Беше на Голи Оток, жена му го изневери, доживеа клиничка смрт, а денес полни 94 години

Беше на Голи Оток, жена му го изневери, доживеа клиничка смрт, а денес полни 94 години

Чајот од маслинка ме штити од коронавирусот, не се плашам од него: Бранко Попов од Дојран за домашниот лековит производ

Чајот од маслинка ме штити од коронавирусот, не се плашам од него: Бранко Попов од Дојран за домашниот лековит производ

Колку чинат BMW маиците на Зоран и Зорица Заеви?

Колку чинат BMW маиците на Зоран и Зорица Заеви?

Секогаш ќе го изберам здравјето отколку потребата да свртиме едно оро: Лукреција Маљковиќ-Атанасовска, експерт за протокол

Секогаш ќе го изберам здравјето отколку потребата да свртиме едно оро: Лукреција Маљковиќ-Атанасовска, експерт за протокол

Опасно згодни: Нашите водителки и на + 40 и на +50 години изгледаат заводливо во костими за капење

Опасно згодни: Нашите водителки и на + 40 и на +50 години изгледаат заводливо во костими за капење

Танцувајте на дождот со уникатни модни чадори: Интервју со талентираната Симона Јовчевска

Танцувајте на дождот со уникатни модни чадори: Интервју со талентираната Симона Јовчевска