25 Јуни, 2022
0.0210

СТИГНАА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ОБДУКЦИЈАТА - сопругот на Николина Пишек во ноќта на смртта бил во состојба на тешка алкохолизираност, а ги имал земено и овие таблети

Објавено во: Стил 07 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

По наредба на Вишото јавно обвинителство во Белград е извршена обдукција и хемиско-токсиколошка анализа за да се утврдат причините за смртта на покојниот Видоје Ристовиќ, сопруг на познатата водителка Николина Пишек. 

Со комисиско вештачење на Институтот за судска медицина, Медицински факултет во Белград, е утврдено дека смртта на Ристовиќ настапила на 08.05.2022 година во 00.22 часот, поради воспаление на срцевиот мускул, најверојатно од вирусно потекло.

Хемиско-токсиколошката анализа утврдила дека Ристовиќ во моментот на смртта бил во состојба на тежок алкохолизам со 2,83 промили алкохол во крвта. Утврдено е и дека конзумирал лекови од групата седативи кои не биле во токсична концентрација, односно не биле во концентрација што може да предизвика смрт.

Во анализата не е откриено присуство на наркотици и други недозволени психоактивни супстанци (кокаин, хероин, амфетамини, МДМА и други). Комисиското вештачење го извршија тројца вештаци, специјалисти по судска медицина.

Извор: Курир.рс

Можеби ќе ве интересира

Што е подобро за разладување кога се јаки горештини - клима уред или вентилатор? - Експертите имаат интересен одговор

Што е подобро за разладување кога се јаки горештини - клима уред или вентилатор? - Експертите имаат интересен одговор

Мајка ми е жена на која би сакала да наликувам: Искрено со Каролина Гочева

Мајка ми е жена на која би сакала да наликувам: Искрено со Каролина Гочева

„Дајте ни радост, место тага: Весел концерт на „Дајте музика“ во Скопје

„Дајте ни радост, место тага: Весел концерт на „Дајте музика“ во Скопје

Со концертот на стадионот „Станица Карпош“ Бени Шаќири, Весна Бејби и Игор Џамбазов им ги затворија устите на неверниците

Со концертот на стадионот „Станица Карпош“ Бени Шаќири, Весна Бејби и Игор Џамбазов им ги затворија устите на неверниците

Ми недостасува љубовта на маестрото, му пишувам блуз „Стариот мој“:Открива Игор Џамбазов и најавува музички настан за душа, утре во Станица Карпош

Ми недостасува љубовта на маестрото, му пишувам блуз „Стариот мој“:Открива Игор Џамбазов и најавува музички настан за душа, утре во Станица Карпош