30 Ноември, 2020
0.0250

Светски позната компанија вработи 100.000 луѓе пред празниците

Објавено во: Економија 29 Октомври, 2020

Амазон пред празниците вработи 100.000 сезонски работници.

Поголемиот број од нив се во магацините, за подготовка на пакети и нивно испраќање.

Американската компанија објави дека вработила 100.000 луѓе на одредено време поради пораст на нарачките преку интернет пред ноемвриските празници во САД.

Компанијата до крајот на јуни 2020 година имаше повеќе од 875.000 вработени ширум светот. 

На крајот на јули, компанијата со седиште во Сиетл информираше дела од март отворила уште 175.000 нови работни места од кои 125.000 ќе бидат на неодредено време.

Компанијата кон средината на септември отвори уште 100.000 работни места во САД и во Канада. 

Амазон неодамна соопшти дека е забележан раст на бројот на нарачки од почетокот на пандемијата со коронавирусот. 

Компанијата пред празниците лани вработи 200.000 сезонски работници.

Можеби ќе ве интересира

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Кој добил картичка „Купувам домашно“, сега нема да добие 6.000 денари на сметка

Кој добил картичка „Купувам домашно“, сега нема да добие 6.000 денари на сметка