SWOT: Угостителите полека ја учат лекцијата, еве ги најдобрите ресторани во Скопје!
Објавено во: Стил 04 Декември, 2012
Тајните купувачи ги посетувале угостителските објекти по три пати, а оценувале според шест клучни критериуми, прв контакт (поздравување и упатување кон местото за седење), изглед на просторијата (хигиената на просторот, масата и приборот за јадење), услуга на келнерите (љубезноста, брзината), квалитет на храната (количина и соодветност на порција) и завршен контакт (поздравување при заминување).
ваквото истражување се прави петта година по ред, а заклучокот е дека и рестораните и гостилниците во Скопје го подигнале квалитетот на услугата од аспект на сите анализирани елементи. Вкупно 22 од испитаните 50 гостилници и 19 од 50-те ресторани оствариле над 90 отсто резултат.