17 Февруари, 2020
0.0174

(ВИДЕО) Село се спаси од изумирање и денес заработува милиони

Објавено во: Стил 17 Јануари, 2020

Селото Дафен до 1989 година било сиромашно, а денес жителите заработуваат милиони. 

Денес има 10.000 жители, од кои стотина се сликари, кои по нарачка изработуваат слики масло на платно. 

Сликарите имаат толку многу работа, што немаат време да си отидат дома за спиење,туку преспиваат на подот од своите импровизирани ателјеа. 

Вака живеат од 2015 година наваму, затоа што имаат многу работа и кратки рокови, но тоа им донело заработка од 65 милиони долари. 

Во Кина е тренд луѓето од средната класа да имаат слики по ѕидовите, кои се репродукција на познати уметници. 


Можеби ќе ве интересира

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина

И тапанарите имаат свој Коби Брајант: Искрена приказна на Гаро Тавитјан

И тапанарите имаат свој Коби Брајант: Искрена приказна на Гаро Тавитјан

Накитот на Оскарите 2020: Ѕвездите носеа дијаманти од 50 милиони долари

Накитот на Оскарите 2020: Ѕвездите носеа дијаманти од 50 милиони долари

Холивудски приказни

Холивудски приказни

„Паразит“ доби Оскар за најдобар филм, за најдобри улоги со Оскари се закитија Жоакин Феникс и Рене Зелвегер

„Паразит“ доби Оскар за најдобар филм, за најдобри улоги со Оскари се закитија Жоакин Феникс и Рене Зелвегер