24 Мај, 2024
0.0260

ВИДЕОЛОТАРИЈА ГО ДОБИ СЕРТФИКАТОТ ОД ЕВРОПСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА ЛОТАРИИ ЗА ОДГОВОРНО ПРИРЕДУВАЊЕ НА ИГРИ НА СРЕЌА

Објавено во: Мои пари 09 Јуни, 2023

Добивај вести на Viber

Во срцето на Далмација, во Шибеник од 4 до 7 јули годинава, се одржа 11 Конгрес за Европската асоцијација на лотарии. Оваа асоцијација е најголемата и најрепрезентативна организација во областа на игрите на среќа која ги обединува лотариите од Европа. Европската асоцијација на лотарии покрај тоа што ги штити интересите на националните лотарии, во фокусот на своето внимание ја става и заштитата на играчите и одговорното приредување на игрите на среќа.

Конгресот кој годинава беше посетен од бројни светски лидери во индустријата на игрите на среќа, беше насловен „Looking Forward“. Целта на овој тематски собир беше да се дебатира за иднината во индустријата на игри на среќа, како и барањата за одржлив развој како резултат на новите технологии. Домаќин на овој важен конгрес беше Хрватската лотарија која успеа да собере повеќе од 500 гости.

Државна видеолотарија во рамките на овој конгрес и официјално го доби највисокиот сертификат во областа на одговорното приредување на игри на среќа, како компанија која долгорочно е насочена кон одржливо создавање и кофинансирање на спортски, образовни, културни и други програми со цел општествено придонесување, како и едуцирање и заштита на играчите на игрите на среќа.

#ИграјЗаЗабава #ИграјОдговорно

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Кои ВИ функции на S24 Ultra можете да ги имате и вие на вашиот Galaxy телефон?

Кои ВИ функции на S24 Ultra можете да ги имате и вие на вашиот Galaxy телефон?

Ново искуство при пазарување со советниците за убавина во dm дрогериите: стручни совети, одредување на типот на кожа и професионално шминкање

Ново искуство при пазарување со советниците за убавина во dm дрогериите: стручни совети, одредување на типот на кожа и професионално шминкање

ELENA LUKA HOME го промовираше ексклузивниот станбено-деловен комплекс FUTURA - репер за премиум домување

ELENA LUKA HOME го промовираше ексклузивниот станбено-деловен комплекс FUTURA - репер за премиум домување

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

За премиум станбени проекти секогаш има голем интерес: Се одржа втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

За премиум станбени проекти секогаш има голем интерес: Се одржа втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

Berkshire Hathaway КЛАСА A - дел од портфолиото на македонски отворен инвестициски фонд!

Berkshire Hathaway КЛАСА A - дел од портфолиото на македонски отворен инвестициски фонд!

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Златни медали за „Tikveš Châteaux & Domaines“ од реномираниот француски магазин „Terre de vins“

Златни медали за „Tikveš Châteaux & Domaines“ од реномираниот француски магазин „Terre de vins“

Гастрономско уживање и дегустација на колекцијата екслузивни вина на „Алхемист“

Гастрономско уживање и дегустација на колекцијата екслузивни вина на „Алхемист“