28 Мај, 2020
0.0350

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин

Објавено во: Стил 30 Март, 2020

Иако спаѓаат во група со најмал ризик за зараза со коронавирусот, децата и тинејџерите се во најчувствителен период додека трае периодот за самоизолација. Младите се на постојана критика од јавноста поради непочитување на препораките за неизлегување од дома. На тема, како на најлесен начин на децата и на тинејџерите да им ја објасниме сериозноста на состојбата со вирусот и да ги анимираме додека се дома, разговаравме со лиценцираниот психолог Христина Стефановска.

Повеќе на Женски Магазин

Можеби ќе ве интересира

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие

(ФОТО) Повеќе не е црна: Зорица Заева конечно смени боја на коса

(ФОТО) Повеќе не е црна: Зорица Заева конечно смени боја на коса