16 Септември, 2019
0.0188

Влакнести и впечатливи: Македонски „брадоњи“

Објавено во: Стил 09 Септември, 2019

Ги одржуваат постојано. Ги негуваат секој ден, а жените ги обожаваат.

Брадата со векови се поврзувала со мудрост, моќ и зрелост, како и со олицетворение на зли и опасни мажи. Со оглед на тоа што трендовите се менуваат со голема брзина, прашање е само на време пред да се повтори историјата - брадата и мустаќите некогаш беа симболи на моќ! Во средниот век, постоело непишано правило дека допирањето на брадата на друг маж е голема навреда. Исто така, скоро и да немаше крал без брада.

Истражувањата покажуваат дека 98 проценти од мажите на „Форбс“, кај 100 најбогати мажи кои се на листата, немаат брада. Од друга страна, дури 98 проценти од светските мотоциклисти, каубои, воини и други „опасни момци“ имаат или имаа брада или мустаќи. Со оглед на тоа што жените генерално сакаат „лоши“ мажи, нема што да се каже.

Неколку наши познати мажи со години носат брада. По тоа се и најмногу препознатливи. Кои се тие прочитајте на Машки магазин.

Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) Гламур за на селска чешма: Стилот на „Манаки“

(ФОТО) Гламур за на селска чешма: Стилот на „Манаки“

ПИЈАТ, ПУШАТ, СЕ ХРАНАТ НЕЗДРАВО А ЛЕСНО ДОЖИВУВААТ 100 ГОДИНИ: Ова село е мистерија за научниците

ПИЈАТ, ПУШАТ, СЕ ХРАНАТ НЕЗДРАВО А ЛЕСНО ДОЖИВУВААТ 100 ГОДИНИ: Ова село е мистерија за научниците

Големата љубов на македонската дива: Кој е на фотографијата?

Големата љубов на македонската дива: Кој е на фотографијата?

Совети за успех од Џек Ма

Совети за успех од Џек Ма

(ФОТО) Какви тајни крие пештерата Пешна: Каде се крие златото на Крали Марко?

(ФОТО) Какви тајни крие пештерата Пешна: Каде се крие златото на Крали Марко?

Ќерка ми замина, сама се борам со болеста на внукот: Искрено со Маја Оџаклиевска

Ќерка ми замина, сама се борам со болеста на внукот: Искрено со Маја Оџаклиевска

И болката со тебе поминува: Бојан Илиевски за искушенијата

И болката со тебе поминува: Бојан Илиевски за искушенијата

Денот на независноста

Денот на независноста

Најголемите машки модни гревови- големината е најбитна или не?

Најголемите машки модни гревови- големината е најбитна или не?