18 Април, 2024
0.0258

ВО АПРИЛ ДОАЃА БОНУС ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОВАА ГЕРМАНСКА КОМПАНИЈА: Ќе добијат повеќе од 7.000 евра, а 90.000 луѓе веќе ги исполнуваат условите

Објавено во: Финансии, Свет 26 Февруари, 2024

Добивај вести на Viber

По рекордниот бонус минатата година, вработените во Mercedes-Benz кои се обврзани со колективни договори ќе добијат значителна сума оваа година во април. Како што соопшти Mercedes-Benz, вработените ќе добијат до 7.300 евра.

Солиден финансиски резултат за деловната 2023 година гарантира дека и вработените ќе бидат високо наградени. Работниците кои ги исполнуваат условите се очекува да добијат до 7.300 евра. Конечната сума сепак зависи од конечните резултати од претходната финансиска година, кои се утврдуваат во март.

Споделувањето на добивката е доброволна услуга на компанијата и околу 91.000 вработени кои се подобни за колективно договарање во Германија ќе ја добијат со нивната плата од април 2024 година.

- Фасцинантните возила, иновативните технологии и финансиската моќ се основата на успешната трансформација на нашата компанија. И тие се резултат на извонредната посветеност на тимот на Mercedes-Benz во многу предизвикувачки пазарно опкружување. Со целосна посветеност, нашите колеги повторно дадоа значаен придонес за успехот на нашата компанија во 2023 година. Затоа, со задоволство исплатуваме дел од добивката и оваа година, што се очекува повторно да биде рекордно. Голема благодарност до сите наши колеги кои го овозможуваат успехот на Mercedes-Benz - вели Сабине Кохлајсен, директор за човечки ресурси и оперативен директор во Mercedes-Benz Group AG.

Тој забележува и дека минатата година, во тешко опкружување, нивните вработени уште еднаш покажале дека компанијата може да се потпре на нив.

- Како благодарност за извонредните перформанси и високото ниво на флексибилност што го покажаа нашите колеги во 2023 година, нивната исклучителна посветеност повторно ќе биде наградена со удел во добивката, кој се очекува да биде рекорден износ. Успешната распределба на профитот не само што ја наградува посветеноста и напорната работа на нашите вработени, туку и нивната лојалност и решителност да ги надминат предизвиците и да ги постигнат целите - вели Ергун Лумали, претседател на Советот за општи работи на Mercedes-Benz Group AG.

Од 1997 година, Mercedes-Benz има правило за споделување на профитот за вработените кои се во колективно договарање. За финансиската 2022 година, вработените кои ги исполнуваат условите добија бонус до максимален износ од 7.300 евра. Раководството на компанијата и работничкиот совет лани договорија усогласување на пресметката за доброволно учество во добивката од деловната 2023 година.


Можеби ќе ве интересира

ЗА 100 ИНВЕСТИРАНИ МНОГУ БРЗО ДОБИВАТЕ 10.000 евра: Криптовалутите станаа најбезбедна инвестиција, а пазарот покажува раст на цените

ЗА 100 ИНВЕСТИРАНИ МНОГУ БРЗО ДОБИВАТЕ 10.000 евра: Криптовалутите станаа најбезбедна инвестиција, а пазарот покажува раст на цените

Генерали Инвестментс: Централните банки ги држат пазарите на капитал во неизвесност

Генерали Инвестментс: Централните банки ги држат пазарите на капитал во неизвесност

„ВО ХРВАТСКА СЕ СЀ НАПЛАЌА, ДУРИ И ТУШОТ НА ПЛАЖА“: Сместувањето рипна на 90 евра од ноќевање, сезоната се уште не е започната, а многумина предвидуваат пропаст

„ВО ХРВАТСКА СЕ СЀ НАПЛАЌА, ДУРИ И ТУШОТ НА ПЛАЖА“: Сместувањето рипна на 90 евра од ноќевање, сезоната се уште не е започната, а многумина предвидуваат пропаст

ГОТОВО Е: Познат е датумот кога ќе заврши „копањето“ на биткоин

ГОТОВО Е: Познат е датумот кога ќе заврши „копањето“ на биткоин

ОСНОВНАТА КАМАТА ОСТАНУВА ВИСОКА ДО СМИРУВАЊЕ НА ИНФЛАЦИЈАТА - Народна банка: „нивото сѐ уште е над историскиот просек“

ОСНОВНАТА КАМАТА ОСТАНУВА ВИСОКА ДО СМИРУВАЊЕ НА ИНФЛАЦИЈАТА - Народна банка: „нивото сѐ уште е над историскиот просек“

„БЕЗ ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТ СЕ ТРОШАТ ОКОЛУ 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА НАБАВКИ ВО УЧИЛИШТАТА СО ПАРИ ОД РОДИТЕЛИТЕ“: Истражување на Центарот за граѓански комуникации

„БЕЗ ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТ СЕ ТРОШАТ ОКОЛУ 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА НАБАВКИ ВО УЧИЛИШТАТА СО ПАРИ ОД РОДИТЕЛИТЕ“: Истражување на Центарот за граѓански комуникации

СО ВАКВА ЗАРАБОТКА САМО НЕБОТО Е ГРАНИЦА: Еве како работеше Белград на вода во 2023 година

СО ВАКВА ЗАРАБОТКА САМО НЕБОТО Е ГРАНИЦА: Еве како работеше Белград на вода во 2023 година

ДОБРО РАЗГЛЕДАЈТЕ ГИ МОНЕТИТЕ ОД ДВЕ ЕВРА ШТО ГИ ИМАТЕ ДОМА: Можеби имате вредна паричка од пет илјади евра, а тоа не го знаете

ДОБРО РАЗГЛЕДАЈТЕ ГИ МОНЕТИТЕ ОД ДВЕ ЕВРА ШТО ГИ ИМАТЕ ДОМА: Можеби имате вредна паричка од пет илјади евра, а тоа не го знаете

ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ЈУТАРЊИ, ЖИВКО МУКАЕТОВ ОТКРИВА: „Во Хрватска се отвара уште една фирма, за деловните активности на ‚Алкалоид' во Европа“

ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ЈУТАРЊИ, ЖИВКО МУКАЕТОВ ОТКРИВА: „Во Хрватска се отвара уште една фирма, за деловните активности на ‚Алкалоид' во Европа“