15 Јули, 2020
0.0200

Во име на Човекот, Амин

Објавено во: Стил 16 Октомври, 2019

Не сакам Политика, никогаш не сум ја ни сакала. Мој став е и ќе биде, дека Политиката е легитимна и легална професија со единствена вредносна карактеристика, лага. За жал, предоминантна во локалниов ментален склоп, за жал подржана со медиумски циркуси и комплетно иррелевантно акцентирање на комплетно неважни информации. И повремено, ќе искрсне некоја од типот дека стрелале орел и го распнале за двете крила, или дека полицајци изнеле седум годишно дете од училиште затоа што не е вакцинирано. Едно научив, не верувај слепо на тоа што ќе го слушнеш или прочиташ, секогаш провери барем два пати, скоро почнав и по неколку пати, со по неколку мислења. Од една проста причина, акцентот на демократијата е на се тоа што не чини и масовна злоупотреба на слобода на говор. Секогаш тргнувам од себе, јас, модна дизајнерка и костимограф имам колумна каде што можам да напишам што год сакам. Нема кој да ме спречи, а освен коментари по социјални групи на социјални медиуми нема ни кој да реагира, а такви и без ова ги има.

Целата колумна на Ивана Кнез читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Пробиотици во бременоста - Зошто на бремените жени им се потребни пробиотици

Пробиотици во бременоста - Зошто на бремените жени им се потребни пробиотици

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата