26 Март, 2019
0.0190

Вратот на мажот е успешната жена: Интервју со Сандра Георгиевска, енолог во винаријата „Камник“

Објавено во: Стил 11 Јануари, 2019

Нејзиното мото е- сѐ што се сака се може, и вели дека за неа не постои невозможна мисија. Сандра Георгиевска, главен енолог во винаријата „Камник“ е успешна жена која е среќна што може успесите на својата работа да ги донесе и дома, уживајќи во добро вино крај вкусна трпеза со семејството. Во интервјуто за Женски магазин, таа зборува дека секогаш се труди да најде рамнотежа помеѓу приватниот живот и работата, исто како што бара баланс во виното помеѓу киселините, танините и алкохолот.

* Кои се најзначајните моменти од вашиот досегашен професионален пат? 

- Oд 2010 година до сега, од професионална гледна точка би издвоила една најзначајна година за мене. Целата 2013 година од почетокот до крајот ми беше исполнета со успеси. Оваа година одработив две берби, во Камник и на другата половина од земјината топка, во Нов Зеланд. А на самиот крај од годината добив награда.

Целото интервју читајте го на Женски магазин, тука.


Можеби ќе ве интересира

Kоја е најдобрата туристичка дестинација за годинава?

Kоја е најдобрата туристичка дестинација за годинава?

Кога ќе се засрамите од туѓото однесување или глупост, сетете се на Фројд: Кажал се само во една реченица

Кога ќе се засрамите од туѓото однесување или глупост, сетете се на Фројд: Кажал се само во една реченица

Младите не си одат за повисока плата, туку од медиокритети што стануваат шефови и министри

Младите не си одат за повисока плата, туку од медиокритети што стануваат шефови и министри

(ГАЛЕРИЈА) Инстаграмот ќе го снема, ние остануваме: Кој сѐ беше на доделување на наградите на „Стори“

(ГАЛЕРИЈА) Инстаграмот ќе го снема, ние остануваме: Кој сѐ беше на доделување на наградите на „Стори“

Теона Илиевска: „Да не дозволиме животите на младите луѓе сѐ полека да гаснат“!

Теона Илиевска: „Да не дозволиме животите на младите луѓе сѐ полека да гаснат“!

9X ефект

9X ефект

Другите не им се извор на среќа: Зошто интелигентните луѓе немаат многу пријатели

Другите не им се извор на среќа: Зошто интелигентните луѓе немаат многу пријатели

Саша Ковачевиќ: Ќерката на девојка ми ја сакам како да е моја

Саша Ковачевиќ: Ќерката на девојка ми ја сакам како да е моја

Don’t you MILF me!

Don’t you MILF me!