12 Август, 2020
0.0246

За нас

Објавено во: Стил 04 Декември, 2019

Пред извесен период налетав на една статија на екофорумиве, и ќе пукнам што не запаметив од кого е репликава, наравоучение, запишувајте или скриншотувајте, поготово кога си во годинки и со милион обврски.

Светската економија е изградена на грбот на сите домаќинки кои работат дома.

Правев груба калкулација, една домаќинка, со грубо работно време од минимум десет часа, дома заштедува од 60-80.000 денари.

Тоа важи за стандардна домаќинка без официјални работни обврски, но со официјални домашни обврски, што веќе е да речам се поретко да се сретне. Е сега, најактуелна група на жени во еманципираните општества се оние пола пола. Најчесто со работно време од 8-16, локално со просечна плата од 15-18.000 ден, таа дома внесува и заштедува околу 40.000 ден.

Целата колумна на Ивана Кнез читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК