26 Март, 2019
0.0261

За Шупаците (втор дел)

Објавено во: Стил 09 Јануари, 2019

Мила моја жено. Ти се обраќам ко на себе. Погледни се. Сврти се околу себе. Тоа што го гледаш во огледалото си ти. Цела твоја сила, со сите твои одлуки, со сите твои решенија, со сите твои товари,  со сите солзи со сите насмевки, во право си. Не се сомневај во себе и своите одлуки. Не се сомневај во себе и сите твои решенија за живот кој би сакала да го живееш со главата, ама срцето ти вика не. Секоја твоја одлука ќе те однесе на ново неочекувано место и ќе те доведе до позиција на абсолутен сомнеж во истата. Ќе ја кривиш мајка ти, татко ти, околината, тоа што те боли, тоа што те води. Вистината е дека ти си крива. Ти ја донесе одлуката. Ти си таа која вика Да или Не. Затоа внимавај на кого ќе кажеш Да, а кому Не.

Ќе имаш мажи кои ќе те комплетираат, ќе имаш мажи кои ќе те одземат од себе. Најважно е да запамтиш каде си тргната и која е целта. Каде одиш и колку ќе патуваш. Има одлуки што ќе те дефинираат како личност и има одлуки што ќе ти го решат цел живот.Ти можеш да бидеш нечиј куршум за финална одлука, и ти можеш да бидеш нечија одлука за подобар живот. Жено, во тебе лежи моќ на абсолутна власт. Ти ја контролираш цела твоја животна ситуација и ти контролираш што е следно. Ако си слаба, ако немаш храброст, твојот живот и твоите одлуки ќе те совладаат. Ако успееш да си ги надминеш сопствените очекувања таму си.

Целата колумна на Ивана Кнез читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Kоја е најдобрата туристичка дестинација за годинава?

Kоја е најдобрата туристичка дестинација за годинава?

Кога ќе се засрамите од туѓото однесување или глупост, сетете се на Фројд: Кажал се само во една реченица

Кога ќе се засрамите од туѓото однесување или глупост, сетете се на Фројд: Кажал се само во една реченица

Младите не си одат за повисока плата, туку од медиокритети што стануваат шефови и министри

Младите не си одат за повисока плата, туку од медиокритети што стануваат шефови и министри

(ГАЛЕРИЈА) Инстаграмот ќе го снема, ние остануваме: Кој сѐ беше на доделување на наградите на „Стори“

(ГАЛЕРИЈА) Инстаграмот ќе го снема, ние остануваме: Кој сѐ беше на доделување на наградите на „Стори“

Теона Илиевска: „Да не дозволиме животите на младите луѓе сѐ полека да гаснат“!

Теона Илиевска: „Да не дозволиме животите на младите луѓе сѐ полека да гаснат“!

9X ефект

9X ефект

Другите не им се извор на среќа: Зошто интелигентните луѓе немаат многу пријатели

Другите не им се извор на среќа: Зошто интелигентните луѓе немаат многу пријатели

Саша Ковачевиќ: Ќерката на девојка ми ја сакам како да е моја

Саша Ковачевиќ: Ќерката на девојка ми ја сакам како да е моја

Don’t you MILF me!

Don’t you MILF me!