14 Декември, 2019
0.0237

Започнува со работа Тренинг центарот на Македонска берза

Објавено во: Мои пари 17 Октомври, 2012

На 18 октомври 2012 година ќе биде организирана првата обука во рамките  на Тренинг центарот на Македонска берза со што ќе се означи и официјалниот почеток на работата на овој Тренинг центар, проект реализиран со поддршка од Европската банка за обнова и развој, а во соработка со консултанти од конзорциумот на Виенската берза „CAPMEX“. Основната мисија на Тренинг центарот на Македонска берза е овозможување на континуирана и висококвалитетна едукација на сите пазарни учесници, имајќи предвид дека тоа е еден од најважните предуслови за понатамошен развој на македонскиот пазар на хартии од вредност. Во рамките на наставната програма на Тренинг центарот иницијално ќе бидат опфатени 7 теми на обуки: Принципи на пазарите на капитал, Планирање на лични финансии, Инвестициско банкарство, Корпоративно финансирање, Објавување на информации и односи со инвеститори, Анализа на финансиски извештаи и Фјучерси и опции. Секоја од обуките содржи најмалку 4, а најмногу 8 модули, при што содржината на модулите е креирана на начин што нуди можност за нејзино прилагодување огласно профилот на посетители на обуките. Предавачи ќе бидат истакнати домашни експерти од областа на финансиите и пазарот на хартии од вредност кои преку теретски и практични примери ќе им помогнат на посетителите на обуките полесно да ја разберат предметната проблематика и полесно да ги донесат своите деловни и инвестициски одлуки.  

Можеби ќе ве интересира

ИутеКредит на Winterland во Скопје! Пари достапни веднаш во центарот на празничната еуфорија!

ИутеКредит на Winterland во Скопје! Пари достапни веднаш во центарот на празничната еуфорија!

Промовирана InnoTech Club, платформа за зголемување на свесноста за наука, технологија и иновации

Промовирана InnoTech Club, платформа за зголемување на свесноста за наука, технологија и иновации

Пет години стратешко партнерство на Тутунски Комбинат Прилеп и Филип Морис Интернешнал

Пет години стратешко партнерство на Тутунски Комбинат Прилеп и Филип Морис Интернешнал

Тиго Фајнанс – две години синоним за достапност и брзина во финтек индустријата

Тиго Фајнанс – две години синоним за достапност и брзина во финтек индустријата

А1 Македонија го најавува A1 Game Fest 2019 - најголемиот гејминг настан за оваа година

А1 Македонија го најавува A1 Game Fest 2019 - најголемиот гејминг настан за оваа година

Професионалната ориентација-откривање на способностите и афинитетите на учениците

Професионалната ориентација-откривање на способностите и афинитетите на учениците

Воздухот во домот може да биде од 2 до 5 пати позагаден од надворешниот воздух

Воздухот во домот може да биде од 2 до 5 пати позагаден од надворешниот воздух

Магична еуфорија во Скопје Мериот хотел и Дистрикт бар и ресторан

Магична еуфорија во Скопје Мериот хотел и Дистрикт бар и ресторан

Свечено доделување на наградата „ПЕГАЗ“ и промоција на „Насон прочитана книга“ од Соња Манџук

Свечено доделување на наградата „ПЕГАЗ“ и промоција на „Насон прочитана книга“ од Соња Манџук