19 Мај, 2019
0.0182

Завршил ветерина, се занимавал со новинарство, а сега се посвети на овоштарство

Објавено во: Агробизнис 17 Декември, 2018

Урош Давидовиќ завршил ветерина, но никогаш не се занимавал со оваа работа. Потоа почнал да се занимава со новинарство, водел емисија за земјоделство, а денес е овоштар, пишува bizlife

Вели дека сака во иднина да живее од овоштарство, од производство на ракија, но сон му е да изгради своја фарма. 

„Овоштарството беше начин, она што го сакам да го применам во животот. Подигнав овоштарник со круши и кајсии на имот во селото Радовање во Велика Плана“, вели тој. 

Овоштарникот го садел етапно. Има седум хектари, при што најмладите садници се од пред година дена, а најстарите од пред пет години. 

Додава дека оваа работа е тешка, и дека оние младите кои сакаат да вложат пари, треба да бидат свесни дека парите ќе се вратат за 15 до 20 години. 

фото bizlife.rs

Можеби ќе ве интересира

Николовски: Го исполнуваме ветеното, ја воведовме мерката за субвенционирана нафта за земјоделската механизација

Николовски: Го исполнуваме ветеното, ја воведовме мерката за субвенционирана нафта за земјоделската механизација

Климатските промени ги сардисаа црешите

Климатските промени ги сардисаа црешите

Николовски: Заеднички со фармерите создаваме мерки за развој на млекопроизводството

Николовски: Заеднички со фармерите создаваме мерки за развој на млекопроизводството

КОЈ ЌЕ ГО ДОБИЕ ТЕНДЕРОТ: Земјоделците на чекор до „зелена нафта“

КОЈ ЌЕ ГО ДОБИЕ ТЕНДЕРОТ: Земјоделците на чекор до „зелена нафта“

ПОРАНО САДЕА СМИЛ: Сега Хрватите си најдоа нова „златна кокошка“

ПОРАНО САДЕА СМИЛ: Сега Хрватите си најдоа нова „златна кокошка“