04 Април, 2020
0.0256

Жерар Депардје гради нов дом- во руско село!

Објавено во: Стил 19 Јануари, 2013

Жерар Депардје си гради куќа во Подмосковјето. Тој веќе купил градежна парцела од 2 декари, кој чинела околу 130 000 долари, пишува „Комсомолска правда". Францускиот актер со руски пасош го исполни своето ветување дека повеќе нема да живее во бучните метрополи. Новиот дом го прави во селото кое е  оддалечено околу половина час возење од аеродромот „Домодедово".  Весникот тврди дека изборот на локација не е случаен. Ова село се смета за место со начист воздух во Подмосковјето. За жителите на селото работи селска задруга која произведува еколошки чисто месо, зеленчук и млеко. Има и одгледувачница за риба. Затоа и не е чудно што Депардја одби да се насели во мордовската престолнина Саранск, каде што му понудија и луксузен државен стан. Мордовија е позната по својата неповолна клима и затворски кампови, коментира АФП.

Можеби ќе ве интересира

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Многу соработки се откажуваат: Со Ангела Ѓоргиева искрено за кариерата во време на корона

Многу соработки се откажуваат: Со Ангела Ѓоргиева искрено за кариерата во време на корона

Синот на Дани во самоизолација: Лазар вели дека ќе помине, само да истраеме

Синот на Дани во самоизолација: Лазар вели дека ќе помине, само да истраеме