17 Декември, 2017
0.3408
    ALK 7304.71    0%     CEVI 1144    0%     GRNT 762.38    0.86%     KJUBI 1400    0%     KMB 2700    0.01%     OHB 4767.86    -0.67%     RMDEN15 95.1    0.11%     RZUS 107.89    1.78%     STB 910    -1.09%     STIL 127    -2.31%     TNB 13100    0%     TPLF 1500    -1.69%     UNI 1870    -1.03%     ZILU 151    -2.58%

Финансии

Започнува петдневната собраниската расправа за буџетот за 2014

Започнува петдневната собраниската расправа за буџетот за 2014

16 Декември, 2013

Утре започнува собраниската расправа за буџетот за 2014

Утре започнува собраниската расправа за буџетот за 2014

15 Декември, 2013

Ѓорѓи Јанчевски: Банките пливаат во пари –  600 милиони евра и позајмиле на  Владата!

Ѓорѓи Јанчевски: Банките пливаат во пари – 600 милиони евра и позајмиле на Владата!

15 Декември, 2013

Борче Тренковски, универзитетски професор: Владината потрошувачка не го даде очекуваниот ефект!

Борче Тренковски, универзитетски професор: Владината потрошувачка не го даде очекуваниот ефект!

15 Декември, 2013

Ставрески: Најголемите банки треба да им помогнат на приватните фирми

Ставрески: Најголемите банки треба да им помогнат на приватните фирми

12 Декември, 2013

За половина година – долгот кон странство набилдан со 400 милиони евра!

За половина година – долгот кон странство набилдан со 400 милиони евра!

12 Декември, 2013

Богов: Македонската економија да ја задржи стабилноста за да биде цврст столб на сите политики

Богов: Македонската економија да ја задржи стабилноста за да биде цврст столб на сите политики

11 Декември, 2013

Девизните резерви пораснале за 25,6 милиони евра

Девизните резерви пораснале за 25,6 милиони евра

10 Декември, 2013

Банките даваат сè помали камати, а граѓаните сè повеќе штедат!

Банките даваат сè помали камати, а граѓаните сè повеќе штедат!

10 Декември, 2013

Пратениците ќе ги вкрстат копјата за буџетот за 2014 на 16. декември

Пратениците ќе ги вкрстат копјата за буџетот за 2014 на 16. декември

07 Декември, 2013

Долговите кон домашните кредитори за прв пат надминаа 1 милијарда евра!

Долговите кон домашните кредитори за прв пат надминаа 1 милијарда евра!

04 Декември, 2013

Јанчевски: Каматите на кредитите ќе продолжат да паѓаат и во наредната 2014 година

Јанчевски: Каматите на кредитите ќе продолжат да паѓаат и во наредната 2014 година

03 Декември, 2013

Драстично ќе пораснат трошоците за земање кредити?

Драстично ќе пораснат трошоците за земање кредити?

02 Декември, 2013

СДСМ: Владата го зголеми јавниот долг за 40 мл.евра – За да го врати, државата треба една година од воздух да живее

СДСМ: Владата го зголеми јавниот долг за 40 мл.евра – За да го врати, државата треба една година од воздух да живее

01 Декември, 2013

Советот на НБРМ воведува нова методологија за благајничките записи

Советот на НБРМ воведува нова методологија за благајничките записи

28 Ноември, 2013

СДСМ укажува на можен буџетски дефицит од над 4%, ВМРО ДПМНЕ со став: Мешаат баби и жаби

СДСМ укажува на можен буџетски дефицит од над 4%, ВМРО ДПМНЕ со став: Мешаат баби и жаби

26 Ноември, 2013

Македонија сѐ поскапо ќе ги плаќа задолжувањата!

Македонија сѐ поскапо ќе ги плаќа задолжувањата!

25 Ноември, 2013

Купувањето на недвижности во земјава ќе се ослободи од ДДВ

Купувањето на недвижности во земјава ќе се ослободи од ДДВ

21 Ноември, 2013