25 Март, 2018
0.1273

3 ризици што треба да ги прифатите ако сакате да бидете успешни

Објавено во: Финансии 10 Март, 2018

Чувствувате дека можете да постигнете повеќе од она што го дозволува вашата сегашна работа? Дали мислите за преквалификација или за нов бизнис потфат? Или само ви треба промена?

Развојот на кариера секогаш доаѓа со своите ризици, но тие го отвораат патот за успех. Еве ги најчестите и како да не се плашите од нив.

1. Ризикот од влегување во непозната територија.

Непознатото е секогаш застрашувачко. Ние се грижиме дека не сме доволно компетентни и подготвени дека нема да можеме да се справиме. Наместо тоа, треба да погледнеме што се случува како можност да растеме и да учиме нови работи.

2. Ризикот да неуспееме и стравот дека ќе изгледаме како губитници во очите на нашите роднини.

Да, веројатноста за неуспех се јавува при секоја промена. Но, луѓето кои навистина те сакаат се интересираат за тебе како личност, а не за твојата висока позиција и за цифрите на вашата банкарска сметка. И ако некој те занемари поради чекор назад во твојата кариера, тогаш ова лице воопшто не заслужува да биде дел од твојот живот.

3. Ризикот од губење на сè.

Во нов потфат, нормално е да се грижиме за нашата финансиска состојба. Успокојувај ги своите мисли, наместо да се концентрираш на она што може да се случи ако не успееш, фокусирај се на тоа што ќе се случи ако успееш. Имајте верба во себе и повторете дека можете да надминете сè.

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот