09 Декември, 2023
0.0231

Aлуминиумската фолија е ваш сојузник за потопол дом, еве зошто...

Објавено во: Стил 16 Ноември, 2022

Добивај вести на Viber

Во студените зимски денови кои доаѓаат, алуминиумската фолија може да ви помогне да ја задржите топлината во домот. 

Неколку корисни совети можат да направат промена во вашиот дом.  Ставете алуминиумска фолија на задниот дел од радијаторот за да не ја изгубите топлината.Така топлиот воздух ќе го пренасочите кон центарот на вашата соба.

Ќебињата и теписите го спречуваат собирањето на студениот воздух во просторијата. Доколку вашата изолација на подот не е добра, дури 10 проценти од топлиот воздух може да се апсорбира во студениот под. Теписите се одлични изолатори, а исто така ќе ви ги загреат стапалата. Поставувањето огледала, фотографии и слики на ѕидовите исто така ќе спречaт загуба на топлина.

* Наградата се доделува на котирано друштво, избрано со гласање преку онлајн анкета на веб страниците на Берзата и интернет порталот „Фактор“, кој е партнер на Берзата во доделувањето на оваа награда. Гласањето се врши паралелно на двете веб страници и акцијата на издавачот што ќе има најмногу гласови од двете анкети збирно, ќе биде прогласена за Акцијата на годината по избор на јавноста за 2023 година.
Предмет на анкетата е листа од десет котирани акции, избрани врз основа на остварениот промет и транспарентноста во нивното работење.