03 Јуни, 2020
0.0288

Автокампови ќе се градат во Македонија

Објавено во: Македонија 19 Ноември, 2012

Изградба на автокампови во Македонија е предлогот за кој владата  вчера усвои соодветна легислатива, а министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, објасни дека предложено е автокамповите  да бидат основани од државата или од физички лица на приватно земјиште. Предвидено е 70 отсто од површината на автокампот да се користи за кампирање, а 30 отсто за продавници, здравствени објекти, спорт и рекреација, зеленило. -За формирање автокамп треба да се даде предлог до Владата, која одлучува за неговото формирање, а комисија ќе ја определува категоризацијата на автокамповите во согласност со претходно утврдени критериуми“, изјави министерот Јанакиески. Јанакиески тврди дека досега во Македонија законски не е формиран автокамп. -„Очекувам до крајот на 2013 година да се формираат неколку автокампови во Македонија. Туристите ќе добијат информација за тоа од која категорија е автокампот. Очекувам тоа да го зголеми бројот на туристи во земјата“, додаде Јанакиески. Контролата за тоа како се спроведува законот ќе ја врши Државниот пазарен инспекторат.

Можеби ќе ве интересира

Општина Тетово смета дека не заслужува карантин, апелираат граѓаните да ги прекинат семејните посети

Општина Тетово смета дека не заслужува карантин, апелираат граѓаните да ги прекинат семејните посети

Заразени со корона вирусот и вработени во штипските градинки

Заразени со корона вирусот и вработени во штипските градинки

Се шири лажна вест дека Грција забранила влез на граѓаните од Тетово, Чаир, Сарај

Се шири лажна вест дека Грција забранила влез на граѓаните од Тетово, Чаир, Сарај

Синот на градоначалникот на Радовиш влегол во проблеми со полиција

Синот на градоначалникот на Радовиш влегол во проблеми со полиција

НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ МОЖНИ УШТЕ ДЕНЕСКА - Владата го чека „аберот“ од состанокот во Министерството за здравство

НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ МОЖНИ УШТЕ ДЕНЕСКА - Владата го чека „аберот“ од состанокот во Министерството за здравство

Заразата се шири, а граѓаните планираат викенд во Охрид, Маврово и Дојран

Заразата се шири, а граѓаните планираат викенд во Охрид, Маврово и Дојран

Филипче: Денеска 101 заболени, четворица починаа

Филипче: Денеска 101 заболени, четворица починаа

ЗНМ: Владата селективно помага медиуми

ЗНМ: Владата селективно помага медиуми

Сите ја чекаат бројката на новозаразени, Филипче се пофали дека го избегнавме италијанското сценарио

Сите ја чекаат бројката на новозаразени, Филипче се пофали дека го избегнавме италијанското сценарио