26 Ноември, 2020
0.0185

Цело село живее од производство на јагоди

Објавено во: Агробизнис 11 Јуни, 2019

Душаново, село во околината на српскиот град Лесковац е специфично по тоа што целото село живее од производство на јагоди, односно во секоја куќа тоа е семеен бизнис. 

Семејствата со децении садат јагоди, пишува српски Телеграф

Селото има 287 хектари обработливо земјиште, од кои 45 хектари се под јагоди. 

30 хектари се засадени со вишни и 15 хектари со сливи. 

Се нуди квалитетен род на потрошувачите, а повеќето производители се задоволни со откупната цена. 

Можеби ќе ве интересира

СЕ БЛИЖИ KAТОЛИЧКИ БОЖИК И НОВА ГОДИНА: Сточарите не знаат по која цена ќе ги продадат јагнињата

СЕ БЛИЖИ KAТОЛИЧКИ БОЖИК И НОВА ГОДИНА: Сточарите не знаат по која цена ќе ги продадат јагнињата

Во Куманово се одржа завршен настан за Кампањата за публицитет за ИПАРД Програмата 2014-2020

Во Куманово се одржа завршен настан за Кампањата за публицитет за ИПАРД Програмата 2014-2020