30 Ноември, 2020
0.0210

Целосна поддршка на акцијата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство за ставање ред во агросекторот

Објавено во: Економија 20 Февруари, 2018

Групацијата на мелничко-пекарската индустрија при Стопанската комора на Македонија и Асоцијацијата на земјоделци, ја поздравуваат и ја охрабруваат акцијата, како и напорот на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и ресорниот министер, Љупчо Николовски, за забрана на 96 решенија за пуштање во употреба на ѓубрива кои не ги исполнуваат условите, односно потребните спецификации за понатамошна употреба.

Крајно време е да се преземат ригорозни контроли во делот на семенскиот материјал и ѓубривата. Неквалитетот во последните седум години доведе до уништување на производството на земјоделските производи,  и во количина и во квалитет. 

Од ваквите измами оштетени беа земјоделците, мелничко-пекарската индустрија и сточарството како гранка, а најмногу државата, со што се предизвика непотребно зголемен увоз и одлив на девизи од државата.

Групацијата на мелничко-пекарската индустрија при Стопанската комора на Македонија и Асоцијацијата на земјоделци, за контролите даваат целосна поддршка и истите му стојат на располагање на министерот Николовски во борбата за подобрување на македонското земјоделско производство и индиректно, за подобрување на условите на сите директни и индиректни индустрии кои се поврзани со агросекторот во Република Македонија.

Можеби ќе ве интересира

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Кој добил картичка „Купувам домашно“, сега нема да добие 6.000 денари на сметка

Кој добил картичка „Купувам домашно“, сега нема да добие 6.000 денари на сметка

Бизнис бомбона! Колку пари прават испитните центри за возачи?

Бизнис бомбона! Колку пари прават испитните центри за возачи?

Мирослав Вујиќ влегува во Надзорен одбор на Триглав пензиско друштво

Мирослав Вујиќ влегува во Надзорен одбор на Триглав пензиско друштво

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра