25 Март, 2018
0.1206

Директорски влог во Комерцијална банка - Хари Костов си купи 500 акции

Објавено во: Финансии 13 Март, 2018

Главниот директор на Комерцијална банка АД Скопје Хари Костов, преку личен пример, се обидува да покаже дека акциите на оваа банка се вредни и треба да бидат на радарот на инвеститорите со цел се зголеми тргувањето и самата вредност. Директорот Хари Костов откупи поголема количина на обични акции со право на глас, по што на самата берза видливо е и мало раздвижување со хартиите од вредност на Комерцијална банка кои се во оптег.

„Комерцијална банка АД Скопје известува дека г-н Хари Костов, Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор, се стекна со 500 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје“ соопштија од банката преку Македонска берза.

На последниот ден на тргување, вложените триесетина илјади евра на Хари Костов во преземањето на петтстоте акции на Комерцијална банка дадоа и одреден резултат.

Вчера, акцијата на комерцијална банка АД Скопје достигна вредност од 3.818 денари, а беше истргувана вкупна количина од 3.265 акции. Вкупниот промет на Македонска берза. понеделнички со акциите на Комерцијална банка АД Скопје изнесува 12,4 милиони денари или нешто над 200 илјади евра. 

Со тоа Комерцијална банка го достигна речиси нивото на највисоко поставена цена во последната година од 3.928 денари и направи скок на мининалната цена од 3.799 денари со која го започна вчерашниот ден.

Х.С.


Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот