23 Јуни, 2024
0.0250

ЕВЕ КАКОВ РАБОТОДАВАЧ Е „ЛИДЛ“: Искуствата на вработените кажуваат сѐ

Објавено во: Економија 24 Април, 2024

Добивај вести на Viber

Еден од најпопуларните синџири маркети кои се застапени во секоја земја, наскоро ќе почне да работи и во Македонија. За „Лидл“ постојано се пишува, а македонските граѓани честопати заминуваат во соседните земји за да пазарат од овој маркет.

Честопати се пишува и за ниските цени, за проширувањата, меѓутоа речиси никаде не се пишува за тоа каков работодавач е, односно каков е односот кон работниците.

„Фактор“ направи истражување на искуствата на работниците кои ги објавуваат онлајн на познатите интернет страни каде се споделуваат „rivews“.

Генерално, најчестата оценка како работодавач која ја добива „Лидл“ е висока четворка. 

Работниците генерално се задоволни од вработувањето и од платите но и од односот на менаџерите кон нив. За некои работата е тешка и велат дека не се пронашле во неа, меѓутоа генерално, најголемиот дел вработени го препорачуваат синџирот маркети како солиден работодавач.

Брзорастечка кариера, успех и напредок се дел од искуствата на работниците. 

Што се однесува до платите, работниците велат дека се држат некаде околу и нешто над просекот. 

Сите искуства за работењето во „Лидл“ се однесуваат на маркетите во САД, Ирска и  Велика Британија.

Можеби ќе ве интересира

Светот доби нова број еден највредна компанија, за еден месец ги мина Google и Microsoft

Светот доби нова број еден највредна компанија, за еден месец ги мина Google и Microsoft

Чаушевски: Во Албанија и Црна Гора има голем број туристи кои се спасуваат од жештини, затоа им падна системот

Чаушевски: Во Албанија и Црна Гора има голем број туристи кои се спасуваат од жештини, затоа им падна системот

„Активирани се сите механизим за да нема домино ефект кај нас“: Бислимовски вели ова е доказ за „испреплетеноста на системот“

„Активирани се сите механизим за да нема домино ефект кај нас“: Бислимовски вели ова е доказ за „испреплетеноста на системот“

ОГРОМЕН КОЛАПС НА СНАБДУВАЊЕТО СО ЕНЕРГИЈА ВО РЕГИОНОТ: речиси цела Црна Гора е без струја, но и делови од Хрватска и Босна и Херцеговина

ОГРОМЕН КОЛАПС НА СНАБДУВАЊЕТО СО ЕНЕРГИЈА ВО РЕГИОНОТ: речиси цела Црна Гора е без струја, но и делови од Хрватска и Босна и Херцеговина

ЕКОНОМСКИ БЕНЕФИТ: Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

ЕКОНОМСКИ БЕНЕФИТ: Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

ПЛАТИТЕ И ПЕНЗИИТЕ ВО ЦРНА ГОРА ПОРАСНАЛЕ: Зошто инвестициите се намалени?

ПЛАТИТЕ И ПЕНЗИИТЕ ВО ЦРНА ГОРА ПОРАСНАЛЕ: Зошто инвестициите се намалени?

СЛОВЕНИЈА ВО ВРЕМЕТО НА НЕЗАВИСНОСТА И ДЕНЕС: Нивниот БДП сега е шестпати поголем

СЛОВЕНИЈА ВО ВРЕМЕТО НА НЕЗАВИСНОСТА И ДЕНЕС: Нивниот БДП сега е шестпати поголем

„МИСЛИШ ЛИ ДЕКА СУМ ЛУД“ - прашање поради кое вреди да се чита за Илон Маск

„МИСЛИШ ЛИ ДЕКА СУМ ЛУД“ - прашање поради кое вреди да се чита за Илон Маск

АКО Е ЗА НАША УТЕХА, ЛЕБОТ ПОСКАПЕ И ВО СРБИЈА - образложението е исто: Повисока цена на суровината

АКО Е ЗА НАША УТЕХА, ЛЕБОТ ПОСКАПЕ И ВО СРБИЈА - образложението е исто: Повисока цена на суровината