24 Јуни, 2024
0.0845

ФАКТОР ИСТРАЖУВА: „Мега“, „Рапид Билд“, „Термалифт“ - Кумановски бизниси со најголеми добивки за 2023

Објавено во: Економија 22 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

Оливер Бојковски е бизнисменот чија компанија направи најголема добивка од сите останати во Куманово во 2023. „Мега Доо“ е друштво за изградба на станови и транспорт, а го поседува и малиот „Мега-Мол“ во скопско Ново Лисиче. Компанијата тргува и со градежен материјал и ималa 52 вработени до крајот на минатата година. Има раст на добивката од 24 отсто.

Во Топ-10 добивки во Куманово влегуваат и Бучен Козјак и Екстра Меин од млечната, односно сувомесната индустрија. Стандардно тука е и Рапид Билд, компанијата на Тони и Дејан Каранфиловски, за изградба на инфраструктура и станбени згради.

Во високата петорка оваа година е Јуниор-ПВЦ на Митко и Елена Николовски за продажба на опрема, уреди и цевки поврзани со водовод и парно греење. По нив е Термалифт ДД, на Драган, Фросина и Филип Дамјановски, за производство и продажба на дигалки и вилушкари.

Потоа доаѓа „Меркатан“, фирма со 30 вработени, каде доминатен сопственик е Боба Милиќ. За оваа фирма не можат да се извлечат многу информации, освен тоа што приоритетна дејност е „останати стручни, научни и технички дејности“. 

Последните три во Топ-10 се Хромак за продажба на материјали и машини за малтерисување, Балканија ММ за санитарија и покуќнина и Алфи Би Компани, фирмата која ги поседува техноцентрите во Скопје и Куманово за продажба на домаќински апарати, опрема и реквизити. А.К.


Извор: Централен регистар

Можеби ќе ве интересира

„Европа ги прави работите поинаку“: германскиот министер за економија во Пекинг за царините на ЕУ

„Европа ги прави работите поинаку“: германскиот министер за економија во Пекинг за царините на ЕУ

Светот доби нова број еден највредна компанија, за еден месец ги мина Google и Microsoft

Светот доби нова број еден највредна компанија, за еден месец ги мина Google и Microsoft

Чаушевски: Во Албанија и Црна Гора има голем број туристи кои се спасуваат од жештини, затоа им падна системот

Чаушевски: Во Албанија и Црна Гора има голем број туристи кои се спасуваат од жештини, затоа им падна системот

„Активирани се сите механизим за да нема домино ефект кај нас“: Бислимовски вели ова е доказ за „испреплетеноста на системот“

„Активирани се сите механизим за да нема домино ефект кај нас“: Бислимовски вели ова е доказ за „испреплетеноста на системот“

ОГРОМЕН КОЛАПС НА СНАБДУВАЊЕТО СО ЕНЕРГИЈА ВО РЕГИОНОТ: речиси цела Црна Гора е без струја, но и делови од Хрватска и Босна и Херцеговина

ОГРОМЕН КОЛАПС НА СНАБДУВАЊЕТО СО ЕНЕРГИЈА ВО РЕГИОНОТ: речиси цела Црна Гора е без струја, но и делови од Хрватска и Босна и Херцеговина

ЕКОНОМСКИ БЕНЕФИТ: Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

ЕКОНОМСКИ БЕНЕФИТ: Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

ПЛАТИТЕ И ПЕНЗИИТЕ ВО ЦРНА ГОРА ПОРАСНАЛЕ: Зошто инвестициите се намалени?

ПЛАТИТЕ И ПЕНЗИИТЕ ВО ЦРНА ГОРА ПОРАСНАЛЕ: Зошто инвестициите се намалени?

СЛОВЕНИЈА ВО ВРЕМЕТО НА НЕЗАВИСНОСТА И ДЕНЕС: Нивниот БДП сега е шестпати поголем

СЛОВЕНИЈА ВО ВРЕМЕТО НА НЕЗАВИСНОСТА И ДЕНЕС: Нивниот БДП сега е шестпати поголем

„МИСЛИШ ЛИ ДЕКА СУМ ЛУД“ - прашање поради кое вреди да се чита за Илон Маск

„МИСЛИШ ЛИ ДЕКА СУМ ЛУД“ - прашање поради кое вреди да се чита за Илон Маск