03 Јуни, 2020
0.0420

Ќе се гради пензионерски дом во Кочани

Објавено во: Македонија 19 Ноември, 2012

Одлуката за финансирање на изработката на идејно решение со техничка документација за идниот регионален пензионерски дом во Кочани беше донесена денеска на извршниот одбор на Здружението на пензионери на оваа општина.

Со сопствени средства до 1 милион и 700 илјади денари, здружението ќе го финансира идејниот проект. „Наредната недела ќе распишеме тендер за изготвувач на техничката документација, со што работите ќе добијат во интензитет“, најави Ѓорги Серафимов, претседател на Кочанската пензионерска организација. Пензионерски дом во Кочани ќе се гради на локацијата кај старата касарна, а на површина од 4.ооо метри квадратни. Домот ќе располага со 140 легла, амбуланта, но и сопствена бања бидејќи ќе ја користи геотермалната вода од изворите од Подлог.  

Можеби ќе ве интересира

НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ МОЖНИ УШТЕ ДЕНЕСКА - Владата го чека „аберот“ од состанокот во Министерството за здравство

НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ МОЖНИ УШТЕ ДЕНЕСКА - Владата го чека „аберот“ од состанокот во Министерството за здравство

Заразата се шири, а граѓаните планираат викенд во Охрид, Маврово и Дојран

Заразата се шири, а граѓаните планираат викенд во Охрид, Маврово и Дојран

Филипче: Денеска 101 заболени, четворица починаа

Филипче: Денеска 101 заболени, четворица починаа

ЗНМ: Владата селективно помага медиуми

ЗНМ: Владата селективно помага медиуми

Сите ја чекаат бројката на новозаразени, Филипче се пофали дека го избегнавме италијанското сценарио

Сите ја чекаат бројката на новозаразени, Филипче се пофали дека го избегнавме италијанското сценарио

Дојде 3 јуни, нема уште преговарачка рамка за Македонија од ЕУ

Дојде 3 јуни, нема уште преговарачка рамка за Македонија од ЕУ

Бочварски: Уште една текстилна работничка заболена, 250 одат на годишен одмор

Бочварски: Уште една текстилна работничка заболена, 250 одат на годишен одмор

МПЦ-ОА: Гробовите за Духовден да се посетуваат само од најблиските

МПЦ-ОА: Гробовите за Духовден да се посетуваат само од најблиските

БИЗАРНА СМРТ: Излегол од возилото, а тоа се вратило наназад и го пригмечило на банкината

БИЗАРНА СМРТ: Излегол од возилото, а тоа се вратило наназад и го пригмечило на банкината