25 Март, 2018
0.1331

КАКО МАКЕДОНЕЦ ПОКРЕНА СЕКСУАЛНА РЕВОЛУЦИЈА ВО ИНДИЈА: Бизнисот му цвета иако населението е поделено

Објавено во: Финансии 11 Март, 2018

Македонецот Благој (Блаже) Аризанов (29) дошол на идеја да отвори ланец хотели во Индија, во кои невенчаните двојки би можеле да дојдат на интимно дружење. Сепак, Индија не е земја каде тоа е прифатено однесување.

Полицијата почнала да упаѓа во хотели во Мумбаи и уапсила повеќе од 40 невенчани парови. Сите биле обвинети. Студентите биле приморани да ги повикаат своите родители и да признаат што правеле.

Нивното кривично дело било „непримерно однесување во јавност“, рекла полицијата. За двојките без венчан сертификат во Индија - посебно оние од различни религии-поминувањето на време во хотелска соба заедно уште е мака.

Но, таму каде многу Индијци гледаат неморал, други виделе шанса.

„Ние ви гарантираме. Нема тропање на врата, нема чудни погледи, нема прашања“, вели хотелскиот претприемач Аризанов, пишува Гардијан.


Веќе речиси три години Македонецот Аризанов и неговиот индиски партнер Санчит Сети, тежат кон тоа да направат верзија на „љубовни хотели“ за краток престој како оние во Јапонија, наменети за средби во Индија.

„StayUncle“, нивната компанија остварила вкупна заработка од 3 милиони долари.

„StayUncle“ почнал во 2015 година продавајќи полудневен престој наменет за бизнис луѓе кои сакаат да се одморат или освежат. Но продажбата била бавна.

„Тоа не е проблем околу кој на луѓето им требаше помош. Како стартап, сакате да решите проблем кој е од големо значење“, рекол Аризанов.

„Моравме да знаеме дека доаѓаат кај нас бидејќи не можеле да резервираат хотел во кој работат локални луѓе. Тоа беше трагична работа, но можеби и прилика која ја баравме сето ова време“, рекол Аризанов.

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот