19 Јуни, 2019
0.0260

Кој е Еролд Муслиу, новиот директор на Агенцијата за разузнавање

Објавено во: Македонија 22 Мај, 2019

Еролд Муслиу е назначен за директор на Агенцијата за разузнавање од страна на претседателот на Македонија, Стево Пендаровски кога истовремено и Блерим Колари е назначен за советник за безбедност.

Муслиу завршил Факултет за безбедност во Скопје како еден од најуспешните студенти и на почетокот од 2018 беше еден од кандидатите за директор на Управата за безбедност и контраразузбавање.

 Муслиу по дипломирањето веднаш бил вработен во 1994 година во Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање и постепено напредува по скалилото на хиерархијата како исклучително посветен и висок професионалец. Со формирањето на Агенцијата за разузнавање, тој преминува да работи како разузнавач. 

Тој е полиглот, зборува повеќе јазици, интелектуалец меѓу безбедносните професионалци, а за него високите претставници од пријателските безбедносни служби отворено во јавноста изразиле мислење дека тој е олицетворение на највисокиот формат на професионалец од областа на безбедноста и разузнавањето. 

Во 2011 година, тој веќе бил еден од кандидатите на претседателот на државата, Ѓорге Иванов за директор на Агенцијата за разузнавање. Тој е непартиски кадар а досега ја вршеше функцијата помoшник во Агенцијата за разузнавање.

Можеби ќе ве интересира

Град паѓаше во Неготино

Град паѓаше во Неготино

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување