13 Јули, 2020
0.0330

КУПОВНА МОЌ: Час и 15 минути работат за килограм месо

Објавено во: Економија 05 Август, 2019

Граѓаните на Србија за да купат веш машина им требаат 11 работни денови, за телевизор 8, а со просечна плата можат да купат 4.000 јајца и тон брашно. 

Платите статистички растат, но и трошоците, а повисока куповна моќ од просекот имаат граѓаните на Белград, Смедерево и Крагуевац. 

Во другите градови, платите не се доволни за потрошувачката корпа. 

За килограм шеќер граѓаните работат 11 минути, за литар млеко 15 минути, за килограм компири 15 минути, за јогурт од 1 литар 18 минути, 19 минути работат за масло за јадење, за килограм свинско месо час и 15 минути, за килограм кафе 3 часа и 27 минути. 

За колограм чоколадо Србите работат 3 часа и 6 минути. 

Можеби ќе ве интересира

Во Дубровник двојно поевтино од лани, но туристи нема

Во Дубровник двојно поевтино од лани, но туристи нема

ИМ ТРЕБААТ 16.000 СЕЗОНЦИ: Невработените Финци ја „спасуваат“ реколтата

ИМ ТРЕБААТ 16.000 СЕЗОНЦИ: Невработените Финци ја „спасуваат“ реколтата

Во Македонија во мај само 838 туристи

Во Македонија во мај само 838 туристи

Горивата повторно поскапуваат од полноќ

Горивата повторно поскапуваат од полноќ

Нина Ангеловска: Прифатени 5.000 приговори од средношколци и студенти за платежната картичка

Нина Ангеловска: Прифатени 5.000 приговори од средношколци и студенти за платежната картичка

Финансиски друштва во Македонија: Даваат брзи кредити во кризата, иако им е тешко да опстанат

Финансиски друштва во Македонија: Даваат брзи кредити во кризата, иако им е тешко да опстанат

И на финансиските друштва во Македонија им е тешко да опстанат во кризата

И на финансиските друштва во Македонија им е тешко да опстанат во кризата

Кризата и друштвата за брзи кредити: Дел затворија и отпуштија вработени, се билдаа дополнителни трошоци

Кризата и друштвата за брзи кредити: Дел затворија и отпуштија вработени, се билдаа дополнителни трошоци

Кој станува рамноправен во „Фершпед“ со таткото и синовите Накови?

Кој станува рамноправен во „Фершпед“ со таткото и синовите Накови?