24 Јуни, 2019
0.0216

Купуваат ли Македонците органски производи?

Објавено во: Агробизнис 26 Септември, 2018

За органското производство земјоделците засега пласман мораат да бараат надвор од државата. 

Таков е примерот на Драги Манев од селото Паликура, кој произведува органски праски, модар патлиџан, индустриски домат и пиперка ајварка. 

Дел од своето производство веќе го дистрибуирал на српскиот пазар, но вели дека не се откажува и се надева дека и на домашниот пазар органските производи ќе си го најдат своето место. 

Читајте повеќе

Драги Манев: Почнав со органско производство, и не мислам по никоја цена да се откажам

Можеби ќе ве интересира

МЗШВ започнува со потпишување договори за продажба државно земјоделско земјиште под оранжерии

МЗШВ започнува со потпишување договори за продажба државно земјоделско земјиште под оранжерии

Јанковска: Праската што се бере оди за извоз

Јанковска: Праската што се бере оди за извоз

МЗШВ со нов систем за авионско засејување на облаците, до заштита на земјоделското производство од град

МЗШВ со нов систем за авионско засејување на облаците, до заштита на земјоделското производство од град

МЗШВ: Откупот на праски се одвива непречено, 60 отсто од извозот е наменет за рускиот пазар

МЗШВ: Откупот на праски се одвива непречено, 60 отсто од извозот е наменет за рускиот пазар

Ќе најдат ли чаре надлежните за праските на Росоманци

Ќе најдат ли чаре надлежните за праските на Росоманци

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите