23 Март, 2018
0.1164

МАЛИ, НО УСПЕШНИ: Имаат плати од 1200 евра

Објавено во: Финансии 13 Март, 2018

Естонија има мали компании, но успешни, а платите во просек се по 1200 евра. 

Од овие компании велат дека клучот за успех е да бидат активни и да бараат можности надвор од својата земја. 

Естонија има дигитални сервиси, а многу за напредок на стопанството е направено во последните 10 до 15 години. 

Ако ја споредат својата економија со онаа на другите земји од ЕУ, тие се во добра позиција. 

Велат дека за нив се најважни ИТ секторот, градежништвото, малопродажбата и други сектори. Степенот на корупција во Естонија е на многу ниско ниво. 

Можеби ќе ве интересира

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани