27 Октомври, 2021
0.0193

Младиот велешанец кој отвори своја мобилара: Промовираме успешни приказни

Објавено во: Економија 09 Ноември, 2020

Во нашата нова кампања сакаме да промовираме основачи на бизниси кои разбираат што значи да имаат познавање од дигитален маркетинг бидејќи им е потребно за развој на својот бизнис.

Кирил Ивановски е претприемач од Велес кој од неодамна го отвори својот прв бизнис, мобиларата Kegi Mobil 2.  Истовремено е и студент на Академијата за дигитален маркетинг на Creative Hub којa ја следи онлајн, а во продолжение прочитајте зошто се одлучил на овој чекор. ”

Ивановски Вие од неодамна ја отворивте Вашата прва продавница за мобилни телефони и опрема “Kegi Mobil 2”. Истовремено и вложувате во Вас и Вашата едукација бидејќи сте наш студент на Академијата за дигитален маркетинг. Колку сметате дека е значајно за Вас да се доедуцирате?

Ивановски: Како што започнав нов сопствен бизнис, одлучив дека е потребно да се доедуцирам со дигитален маркетинг и со тоа да се доизградам себеси како личност бидејќи во денешницата, без добра стргатегија за дигитален маркетинг не е можно еден бизнис успешно да работи.

Како претприемач со сопствен бизнис ретко младите се одлучуваат да започнат и со едукација. Зошто избравте Академија за дигитален маркетинг?

Ивановски: Затоа што сакам сам да си го изрекламирам мојот сопствен бизнис,  сметам дека самиот би можел најдобро и најкорисно да го направам тоа, без ничија помош.

Колку е значајно да го промовирате Вашиот бизнис на социјалните мрежи?

Ивановски: Моментално, а мислам дека така би било и во иднина, дигиталниот маркетинг е неопходен. Рекламата е прво нешто што луѓето би го виделе ако не го знаат нашиот бизнис, и тоа треба да создаде еден добар впечаток за тие да го користат нашиот производ или услуга.

Колку сте задоволни од Академијата со оглед на фактот дека ја слушате онлајн бидејќи живеете и работите во Велес?

Ивановски: До овој момент, немам никакви замерки и сум задоволен од Академијата, бидејќи досега не сум бил вклучен во ваква настава и би ја препорачал на секого затоа што часовите од Академијата за дигитален маркетинг на Creative Hub ми се достапни во секое време и можам да ги гледам повторно доколку нешто не ми е јасно.


Можеби ќе ве интересира

Историски ден за македонскиот стартап екосистем, eве зошто

Историски ден за македонскиот стартап екосистем, eве зошто

Заев објасни дали ќе имаме зголемена инфлација и енергетски ценовен шок

Заев објасни дали ќе имаме зголемена инфлација и енергетски ценовен шок

Мицкоски: Ќе се вратиме 40-50 години наназад кога домаќинствата се соочуваа со недостаток на електрична енергија

Мицкоски: Ќе се вратиме 40-50 години наназад кога домаќинствата се соочуваа со недостаток на електрична енергија

Растат платите во Србија, просечната се искачи на 550 евра

Растат платите во Србија, просечната се искачи на 550 евра

Заев вели дека и во време на пандемија се зголемуваат платите, а тоа е реткост во Европа

Заев вели дека и во време на пандемија се зголемуваат платите, а тоа е реткост во Европа

НАЈЧЕВСКА ПРАШУВА: Зошто во земјава не се стимулира ставање панели на секоја куќа и кому му одговара да останеме енергетски зависни

НАЈЧЕВСКА ПРАШУВА: Зошто во земјава не се стимулира ставање панели на секоја куќа и кому му одговара да останеме енергетски зависни

БЕКТЕШИ: Убеден сум дека ниту по први јануари нема да има големи ценовни шокови кај електричната енергија

БЕКТЕШИ: Убеден сум дека ниту по први јануари нема да има големи ценовни шокови кај електричната енергија

На Балканот и натаму се градат нуклеарни централи, Македонија нема стратешка резерва

На Балканот и натаму се градат нуклеарни централи, Македонија нема стратешка резерва

Скопска фирма со еден вработен направи пола милион евра профит!

Скопска фирма со еден вработен направи пола милион евра профит!