15 Август, 2020
0.0357

Момче со аутизам ја создаде најголемата ЛЕГО реплика на Титаник: Со 56.000 коцки

Објавено во: Стил 31 Јули, 2020

И покрај тоа што поминаа стотици години од потонувањето на „Титаник“, многумина од нас многу добро ја познаваат трагичната приказна, најмногу заради истоимениот филм на Џејмс Камерон од 1997 година. 
За да му оддаде почит на овој епски брод, 10-годишното момче со аутизам, Брињар Карл Бигисон од Рејкјавик, Исланд, одлучи да изгради неверојатна реплика од ЛЕГО. 

На момчето му требаа околу 700 часа и 56,000 коцки, но крајниот резултат е неверојатен - репликата на Брињар е најголемата изградена, досега. 


Сега, 7 години подоцна, тинејџерот сподели колку овој проект влијаеше врз неговиот живот.

Емотивната приказна на Хаштаг овде 

Можеби ќе ве интересира

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК