13 Април, 2024
0.0264

НАГРАДА ЗА ХРВАТСКИТЕ ПОШТАРИ: Ќе добијат по 1.200 евра

Објавено во: Економија 01 Март, 2024

Добивај вести на Viber

Хрватските поштари ќе добијат финансиска стимулација. Хрватска пошта ги наградува работниците со 1.200 евра, но тие треба да исполнат еден услов. Последниве две години се трудат да ги стимулираат работниците. 

Поштарите, доставувачите на весници и возачите на Хрватска пошта кои ќе останат до крајот на годината ќе добијат уште 1.200 евра нето награди, објави Хрватска пошта. Oваа награда е воведена за работни места каде е утврдена најголема флуктуација и потреба од вработување, а ќе важи и за сите идни работници на овие работни места кои ќе се вработат најдоцна до крајот на јуни годинава. Иако во март платите на сите работници на Хрватска пошта повторно пораснаа, трет пат во последните шест месеци, што е вкупно зголемување од 25 отсто. Хрватска има проблем со обезбедување на работници во повеќе сектори. 

foto freepik.com

Можеби ќе ве интересира

„Длабоко сум благодарена за довербата и поддршката“ - Георгиева останува да раководи со ММФ

„Длабоко сум благодарена за довербата и поддршката“ - Георгиева останува да раководи со ММФ

ЗНАЧИТЕЛЕН РАСТ НА ИЗВОЗОТ НА БРОДОВИ ОД ШАНГАЈ - за само два месеци вредноста надминува 1 милијарда американски долари

ЗНАЧИТЕЛЕН РАСТ НА ИЗВОЗОТ НА БРОДОВИ ОД ШАНГАЈ - за само два месеци вредноста надминува 1 милијарда американски долари

„Резултатите требаше да бидат подобри“ - зголемен е бројот на термоелектрани на јаглен во светот

„Резултатите требаше да бидат подобри“ - зголемен е бројот на термоелектрани на јаглен во светот

ФОЛКСВАГЕН СЕ ШИРИ ВО КИНА - најавија инвестиција од 2,5 милијарди евра

ФОЛКСВАГЕН СЕ ШИРИ ВО КИНА - најавија инвестиција од 2,5 милијарди евра

ЈА НАДМИНА НИГЕРИЈА: Koја држава е најголем производител на нафта во Африка?

ЈА НАДМИНА НИГЕРИЈА: Koја држава е најголем производител на нафта во Африка?

НЕМА ДА ИМ ДАВА ГОТОВИНА: Германија сака да го обесхрабри доаѓањето на бегалците

НЕМА ДА ИМ ДАВА ГОТОВИНА: Германија сака да го обесхрабри доаѓањето на бегалците

МФ: Системска контрола на финансиските друштва по стапување на сила на Правилникот за кредитен ризик – проценка на кредитната способност и идентификација на клиентот

МФ: Системска контрола на финансиските друштва по стапување на сила на Правилникот за кредитен ризик – проценка на кредитната способност и идентификација на клиентот

ВМРО – ДПМНЕ ја прифати Декларацијата за развивање и унапредувње на приватниот геодетски сектор

ВМРО – ДПМНЕ ја прифати Декларацијата за развивање и унапредувње на приватниот геодетски сектор

ПРОДОЛЖУВА РАСТОТ НА ТУРИСТИТЕ ВО ЗЕМЈАВА - и февруари имало повеќе странци отколку домашни гости

ПРОДОЛЖУВА РАСТОТ НА ТУРИСТИТЕ ВО ЗЕМЈАВА - и февруари имало повеќе странци отколку домашни гости