04 Април, 2020
0.0393

Најголемата земја во светот има помалку заразени од коронавирус отколку Луксембург: Путин воведе мерки на почетокот на епидемијата што потсетуваат на некои дамнешни времиња

Објавено во: Свет, Корона Вирус 24 Март, 2020

Стравот од пандемија на коронавирусот се шири низ цела Европа. Тој, исто така, пристигна на далечниот исток на континентот, Русија, која исто така се бори против чудовиштето и се обидува да го спречи тоа и да најде лек. 

Но, многумина се изненадени кога земја соскоро 146 милиони жители има помалку заразени луѓе во земјата отколку во Луксембург, кој има околу 700 заразени и осум мртви.

Сторијата читајте ја на Машки Магазин

Можеби ќе ве интересира

Се скрива ли тајната на лекот против коронавирус во антителата на поранешните пациенти?

Се скрива ли тајната на лекот против коронавирус во антителата на поранешните пациенти?

ЖАЛНИ ДЕЦА: Близнаци од Индија се викаат Ковид и Корона

ЖАЛНИ ДЕЦА: Близнаци од Индија се викаат Ковид и Корона

КАКО ЌЕ ПОМАГА ЕК: 100 милијарди евра за да не се отпуштат работниците

КАКО ЌЕ ПОМАГА ЕК: 100 милијарди евра за да не се отпуштат работниците

Администрацијата на Трамп ќе носи маски

Администрацијата на Трамп ќе носи маски

ПАНДЕМИЈАТА НЕМА ДА ЈА СПРЕЧИ: Германија ќе ги отвори вратите за земјоделските сезонски работници

ПАНДЕМИЈАТА НЕМА ДА ЈА СПРЕЧИ: Германија ќе ги отвори вратите за земјоделските сезонски работници

Германија-челична дисциплина: Немаат полициски час, а жива душа нема надвор

Германија-челична дисциплина: Немаат полициски час, а жива душа нема надвор

ПУТИН ОДЛУЧИ: Април ќе биде неработен месец во Русија

ПУТИН ОДЛУЧИ: Април ќе биде неработен месец во Русија

Тест за коронавирус кој може да даде резултати за 5 минути: Одобрен од ФДА-САД

Тест за коронавирус кој може да даде резултати за 5 минути: Одобрен од ФДА-САД

Близу 1 милион заразени со коронавирусот во светот, црн ден во Шпанија

Близу 1 милион заразени со коронавирусот во светот, црн ден во Шпанија