16 Јануари, 2022
0.0227

НЕДОГРАДЕНИОТ ХОТЕЛ НА БЕТОН КАЈ ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ СЕ ПРОДАВА: Компанијата бара купувач и за други два хотели

Објавено во: Економија 17 Септември, 2021

Градежната компанија Бетон планира да ги продаде хотелот во Стар Дојран, хотелот во изградба во Скопје и хотелот Аура во Охрид. Компанијата планира оваа одлука да се усвои на Седницата на Собранието на акционери која ќе се одржи на 18 октомври. 

Продажбата на хотелот Бетон во Стар Дојран е зделка со заинтересирана страна што значи дека веќе има купувач. Во предлог одлуката за продажба пишува дека станува збор за компанијата РЕПРО 21 ДООЕЛ од Скопје. Се продава за 1,1 милион евра без вклучен ДДВ, односно 1.298 милион евра со ДДВ. 

За хотелот во Скопје и за хотелот Аура во Охрид одлуките за продажба ќе се донесат на Собранието на акционери. 

Хотел Аура се наоѓа на Свети Стефан и е со вкупна површина од 3.525 квадратни метри. Инаку за хотелот во Дојран лани во октомври беше донесена одлука за продажба. 

Хотелот пак кој ГП „Бетон“ во 2013 почна да го гради до белата палата на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје, неколку години стои како карабина. На оваа локација во строгиот центар на градот нема никакви градежни градежни активности. Хотелот е со деловен центар во изградба, кој се гради на основа од 776 квадратни метри.

Можеби ќе ве интересира

ЕСМ СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ОФИЦИЈАЛНО ЌЕ ГО ПРЕЗЕМЕ УПРАВУВАЊЕТО СО БЕГ ДО ЗАВРШУВАЊЕТО НА КРИЗАТА: ЕСМ потпиша договор со ТЕ-ТО

ЕСМ СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ОФИЦИЈАЛНО ЌЕ ГО ПРЕЗЕМЕ УПРАВУВАЊЕТО СО БЕГ ДО ЗАВРШУВАЊЕТО НА КРИЗАТА: ЕСМ потпиша договор со ТЕ-ТО

АКО ЕВТИНАТА ТАРИФА НЕ ЈА УКИНЕТЕ ТОГАШ ПОВЕЌЕ ЌЕ ЈА ПОКАЧИТЕ ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА: Анѓушев тврди дека цената на електричната енергија ќе се стабилизира

АКО ЕВТИНАТА ТАРИФА НЕ ЈА УКИНЕТЕ ТОГАШ ПОВЕЌЕ ЌЕ ЈА ПОКАЧИТЕ ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА: Анѓушев тврди дека цената на електричната енергија ќе се стабилизира

Владата донесе Уредба за прогласување кризна состојба

Владата донесе Уредба за прогласување кризна состојба

Бислимовски тврди дека ќе се подобри квалитетот на испораката на топлинската енергија

Бислимовски тврди дека ќе се подобри квалитетот на испораката на топлинската енергија

Решение има, радијаторите ќе останат топли

Решение има, радијаторите ќе останат топли

БЕГ: Се решава проблемот и се надеваме на позитивен исход и непрекинато снабдување со топлинска енергија

БЕГ: Се решава проблемот и се надеваме на позитивен исход и непрекинато снабдување со топлинска енергија

Во една од европските земји секој четврти угостител останал без работа поради пандемијата

Во една од европските земји секој четврти угостител останал без работа поради пандемијата

ДУРИ 60.000 ДОМАЌИНСТВА СЕ ВО ГРЧ - уште нема решение за парното

ДУРИ 60.000 ДОМАЌИНСТВА СЕ ВО ГРЧ - уште нема решение за парното

Во кој дел на Германија работниците земаат повисоки плати?

Во кој дел на Германија работниците земаат повисоки плати?