01 Март, 2024
0.0257

ОВА СЕ НАЈЧЕСТИ ПРЕЗИМИЊА ВО МАКЕДОНИЈА: Проверете како котира вашето!

Објавено во: Стил 01 Април, 2017

Добивај вести на Viber

Ако сте љубопитни да истражите повеќе информации за своето презиме или кои се најраширени презимиња во светот сега имате нова алатка на располагање.

Страницата Forebears собира генолошки податоци од бројни историски книги од цела низа земји, а потоа собраните податоци ги класифицира по мапа на светот. Така можете да откриете дека најчестото презиме на светот Ванг, го имаат преку 76 милиони. Нема да се изненадите од информацијата дека најмногу Ванговци се наоѓаат во Кина.

Всушност од 10 најчести презимиња во светот дури седум се од Кина, а преостанатите три се од втората најмногубројна земји на светот-Индија.

Можно е да извадите податоци и за земјите од регионот.

Според страницата на Forebears ова се 10 најчести презимиња во Македонија:

1. Стојановски

2. Николовски

3. Стојановска

4. Трајковски

5. Јовановска

6. Петровски

7. Јовановски

8. Николовска

9. Ивановски

10.Трајковска

Можеби ќе ве интересира

ДАЛИ ПРИНЦЕЗАТА ОД ВЕЛС ПРОПАДНА ВО ЗЕМЈА - цел свет ја бара Кејт

ДАЛИ ПРИНЦЕЗАТА ОД ВЕЛС ПРОПАДНА ВО ЗЕМЈА - цел свет ја бара Кејт